Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z otwarciem bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam sedana.nie moge otworzyć bagażnika,pompka pompuje przy otwieraniu na zamku odczuwalny jest opór przy naciskaniu ale i tak sie bagażnik nie otwiera. nie posiadam klucza do bagażnika wiec prosze nie pisać zeby otworzyc kluczem. Wiem że w bagażniku jest pompka która zamyka wszystkie drzwi i bagażnik,jakbym w ,któryś drzwi zdjoł ten przewód i zassał albo dmuchnoł to czy bagażnik by sie otworzył?? jakie rady??

Opublikowano

Był już ten temat omawiany. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6137.0 Czytałem go nawet wczoraj, bo miałem ten sam problem. Ale parę razy otworzyłem i zamknąłem wóz z kluczyka w drzwiach i puściło... oczywiście WD 40 Twoim przyjacielem jest :naughty:

Opublikowano

ja niestety podobnie mialem ;/ i okazalo sie ze mi ciegno spadlo z zamka niestety skaczylo sie tak ze zamek wbilem do srodka i otworzylem palcem . bo nei moglem sie dostac do baghaznika poniewaz mam scianke grodziowa :wallbash:

Opublikowano

hej mialem to samo :> ciegielko spadlo i wlazone przez tylna kanape do srodka nastawione i teraz smiga . a mechanik powiedzial mi 250 zloty w serwisie za naprawe :> otwarty program ETKA i ogien Dziala

Opublikowano

dobrze ze mogles wejsc od srodka :D

a ja musialem wywalic zamek i latam bez zamka :) z ładna zaślepka i jak chce otworzyc to wyjmuje zaslepke i paluszek idzie w ruch w dziureczke :tongue4: :tongue4: :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

ja chyba zrobie tak jak inni pisza,diure wywiertam w meijscu rejestracji i pociagne ciegiełko

Opublikowano

u mnie to samo, ale raz na jakiś czas się nie otwiera :wallbash:

Opublikowano

No jest problem jak się nie ma składanej kanapy.... Tak jak u mnie :no:

Opublikowano

no właśnie, ja też nie mam składanej, ale ostatnio zrobiłem sobie otwór na narty i już raz się przydał jak bagażnik nie mógł się otworzyć :naughty:

Opublikowano

Ja też już dawno mam dostęp od środka :gwizdanie:

Opublikowano

albo jak ci nie szkoda zamka ( mi i tak nie dzialal na kluczyk) to wez srubokręt mlotek i walni mocno i sie wbije do srodka i masz juz dziurke :)

Opublikowano
  • Autor

zamek nie działa bo mam nie ten kluczyk.podobno AUDI robiło tam jakieś kluczyki i niektóre nie pasuja do bagażnika.Tylko jak ja go wbiję to wtedy a nóż może się uda otworzyc klape albo nie,zalerzy to chyba od tego jak zamek wpadnie do środka-tak mi sie wydaje.

Opublikowano

chu* z tym zamkiem jak wpadnie najwazniejsze jest ciegno a ciegno ci tylko wypadnie z zamka bo ono jest bodajrze na wcisk .. zamek ci poleci a ciegno ladnie zostanie (to jest to ciegno ktore idzie z klapy dolnego zamka do gornego co otwierasz ) i tylko wsadzisz palcva w otwor i pociagniesz je do gory

Opublikowano

miałem też problem z zamkiem bagażnika ale jak się okazało to zamarzł bo dostała się woda a auto trzymam pod chmurką. :wallbash:

Opublikowano

tak jak mówiłem też miałem problem z zamkiem w kalpie bagażnika, bo słychać było jak się otwiera ale jak przyciskałem żeby otworzyć to niestety nic się nie działo, w moim wypadku wystarczyło zamek wyciągnąć (bardzo prosta operacja) a następnie wyczyścić go i teraz już po problemie :decayed:

czemu ja nie zrobiłem tego wcześniej, a tyle razy bagażnik był potrzebny i się nie chciał otworzyć a wystarczyło zamek przeczyścić :wallbash: :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Tylko żeby go wyciągnąc trzeba pierwsze bagażnik otworzyc i tu jest problem..

Opublikowano

może masz zamarznięty....spróbuj auto na noc dać do garażu, aby odmarzło i jak otworzysz bagażnik to wtedy wyciągnij zamek, a jak nie masz garażu, to hm...może ciepła woda ? jakiś preparat do odmrożenia zamków ? w sumie nie wiem czym bo ja poczekałem i w sumie odmarzł sam, bez mojej ingerencji....a w ogóle wciska Ci się ten przycisk (zamek) ??

Opublikowano
  • Autor

wciska się i czuć opór rzy naciskaniu.na zamkniętym zamek chodzi lekko a jak dam na otwarcie to zamek chodzi ciężej lecz i tak nie otwiera.

Opublikowano

hm...to nie ciekawie to wygląda...obawiam się że będziesz musiał włożyć śrubokręt i uderzyć w niego aby zamek do środka wbić...

Opublikowano
  • Autor

robi się coraz cieplej więc jak pogoda dopisze to w piątek sie za to zabiore i opisze po operacji całą moja sytuację. Jak wezme kawał pręta i młot to zamek będzie żałowac że szfankuje :>