Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Przepustnica wysiadła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :hi: Panowie mam problem z obrotami silnika otóż nie zawsze ale często obroty nie spadają do 800 tylko trzymają sie na poziomie 1,5 tys dzieje się tak gdy zatrzymuje sie a po przegazowaniu obroty spadaja do 800. Chciałem zaadoptować przepustnice vagiem ale nie moge ponieważ wyskakuje error :( dzisiaj czyściłem ją ale nie ma poprawy. Czy to oznacza że przepustnica siadła? na vagu żadnych błędów

Opublikowano

Czyszczenie i adaptacja, mi w ASO Seata chcieli zrobić za 150zł. Może ASO jest w stanie to zrobić. Jeśli nie to podmień od kogoś i zobaczysz czy będzie lepiej. Odłącz aku na chwilę.

Opublikowano

Roznie z tymi przepustnicami jest ( na linke ) kiedys mialem rowniez takie same objawy, zmienilem przepustnice ( na sprawna ale uzywana ) i niestety nie dalo to zadnych rezultatów, nadal obroty trzymalo i po nawet delikatnym dotknieciu pedalu gazu obroty malaly. Dzialo sie to tylko kiedy mialem gasic samochod, ( studzilem ) tak jak by dostawal wiecej powietrza albo paliwa. Na obu przepustnicach nie moge zrobic adaptacji. Wymieniłem odme, czyscilem przepustnice, wymienilem pare starych wezykow poczynajac od listwy wtryskowej do N75. I objaw znikl.. Nadal nie moge zrobic adaptacji przepustnicy, ale nie martwie sie tym, bo obroty sa w normie i samochod poki co jezdzi bardzo dobrze..

Opublikowano

Najważniejsze podjechać gdzieś żeby podpiąć kompa i sprawdzić błędy.

Opublikowano
  • Autor

tak jak pisałem nie ma zadnych błędów, dzisiaj jeszcze pokąbinuje z nią :naughty: a aku odpinałem i chciałem żeby sama sie zaadaptowała ale to tez nic nie daje

Opublikowano

Mnie też zaswędziała d*pa bo miałem błąd przepustnicy.. wyczyściłem, założyłem..adaptacja bez vaga.. i c**j 1,5 tys obrotów trzyma, jak się depnie to zaczynają się huśtać od 1000 - 1200 :wallbash:

Se korwa naprawiłem :kwasny:

Opublikowano

w moim adp miałem już padnięty nastawnik przepustnicy co skutkowało właśnie błędem podczas adaptacji. W pracy silnika na jałowym biegu nie zauważyłem nieprawidłowości.

Zmieniłem przepsutnice, ale czy było warto ?! :mysli:

Podłącz ponownie vag-a i adaptuj pomimo iż wywala błąd to za którymś razem powinno zaskoczyć. Ja stałem przy kompie wkurzony że nastawnik pada i "zawiesiłem się" klikając nastawy podstawowe/bloki danych na przemian aż o dziwo wskoczyło :)

Inna kwestia, szczelność dolotu, uszczelka pod przepływką i wiele innych? Jesli masz, ja mam takie papierowe dziadostwo.

Opublikowano
  • Autor

narazie odłączyłem aku na jakieś 24 godz min :) ale ja nie pomoże do bo skutku może zaskoczy bede adaptował ja do skutku jak kolega wyżej radzi :good: nieszczelność była i juz jest naprawiona i po tej naprawie właśnie takie cuda z ta przepustnicą dzieją sie :wallbash:

Opublikowano

Ja klikalem w adaptacje z 30 razy, wchodzilem, wchodzilem w nastawy i tak caly czas ( bo przeczytalem ze u kogos za ktoryms razem pomoglo) niestety bez celowo, caly czas error. Rowniez zmienilem uszczelke od przepustnicy.. :chytry:

Opublikowano

a przepływki koledzy czyste mają ? :naughty: często "najciemniej pod latarnią"

Opublikowano
  • Autor

tak jak pisałem przepustnica była czyszczona :cool1: i już po problemie po odpieciu akumulatora na ponad 24 godz i ponownym podłączeniu jest idealnie :kox: