Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWT] Temperatura wariuje. POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczeło się od tego że Audiczka zaczęła się grzać. Zaprowadziłem więc do mechanika. Najpierw okazało sie że chłodnica jest nie szczelna, i nie drożna. Po wymianie nadal temperatura dochodziła do 120 stopni na zegarach. Wymienił termostat, nic to nie pomogło. Potem czujnik temperatury i nadal nic. Zaczął więc sprawdzać cały obieg, przy okazji też uszczelkę pod głowicą, i wszystko jest ok. Przyjechałem do domu, troche poczytałem forum, i kazałem mu jeszcze raz wymienić termostat. No i sukces. Temperatura 90 stopni na zegarach 92 na klimie. Pojechałem do domu, wszystko było ok przez pierwsze 2 km, potem wskazówka zaczęła spadać i stanęła na 70 stopniach, przy okazji okazało sie że wogóle nie grzeje w środku. Następnego dnia znowu pojechałem do mechaniora, kazałem mu jeszcze raz zmienić termostat. Po tej operacji samochód znowu trzymał 120 stopni. Zamówiłem więc oryginał, po założeniu ładnie trzymała 90 stopni. No i dziś wybrałem sie trasę ok 50 km, najpierw trzymała cały czas 70 stopni. Zgasiłem na stacji żeby zatankować, po odpaleniu 90 i tak trzymała do pierwszego korka. W korku temperatura skakała 70-90 a w środku letnie powietrze leci cały czas. Już naprawdę nie wiem co to możne być grane. Górny wąż wychodzący z chłodnicy jest ciepły, dolny zimny. Czy to znowu termostat?? :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

No nie wiem kolego czy to może być wina czujnika. Temperatura sie zmienia co wymiana termostatu, wydaje mi sie że jak to by był czujnik to temperatura albo by była niska albo wysoka ew by cały czas skakała.... :mysli: