juzek114 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Więc tak tygodniowo robie jakieś 200km autem i co doleje 1 litr na tydzien to on znika. Zbiornik robi się pusty. --Do oleju się na pewno nie przedostaje -- ponieważ go nie przybywa i jest dalej koloru jak olej a nie białej mazi. --Większych wycieków nie zaobserwowałem aleeee gdy otwieram maskę i po prawej stronie jest podłużnica i obok niej zdaje się jakieś dwa przewody to te miejsce jest : *brudne jakby z oleju oraz tak jakby na osłonie silnika było troche wody i co dziwne przy tych mrozach jest nie zamarźnięta . ZAZNACZAM mam gaz. Powiedzcie czy to chodzi o tej dwa przewodu po tej prawej stronie ? Co to są za przewody i w jaki sposób mam zniwelować usterkę ? Dzięki pzdr
romeo22ster Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 kolego oglądałeś wszystkie przewody których płynie płyn chłodniczy? ja miałem rozwarstwiony wąż i musiałem bardzo często dolewać koszt węża to 19.99 w ASO
juzek114 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 No te duże grube oglądałem i są całe i suche. A te o których pisałem powyżej nie są suche a nie wiem czy tam płyn cieknie bo nie widze gdzie one dochodzą ponieważ reduktor mi przeszkadza.
Szarik Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Moze nieszczelna chlodnica u mnie tak bylo
tomek20stencel5 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Sprawdź króciec z tyłu silnika doprowadzający płyn do głowicy, tam najczęściej ucieka, a jest to trudne do zlokalizowania bo jak się trochę rozgrzeje to od razu odparowuje.
przemek190188 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 witam wszystkich kolego sprawdź sobie czujnik temperatury mnie właśnie tam uciekało
juzek114 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 A odnosnie tych węży po prawej na dole nikt nie ma żadnej teori ? Jutro zrobie foto i tutaj dam , może coś więcej wam to powiem.
DeeJay_Kill Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 powąchaj jeszcze sobie płyn chłodniczy ze zbiorniczka, czy przypadkiem nie czuć spalin - obym się mylił.
nikorabi Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Czy problem został rozwiązany i co było przyczyną wycieku?
Rekomendowane odpowiedzi