Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jaki subwoofer do 1000zł.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spalił Mi sie juz 2 subwoofer ;(

Nie mam pojecia dlaczego, przed założeniem nowego subwoofera którego kupie(którego pomozecie Mi wybrac:) podjade do kogos aby zerknął na wzmacniacz czy z nim wszystko okej, czy to nie jego wina, bo jak kupie nowy i sie okaze ze mi spali to ... ;(

A wiec tak, mój budżet to do 1000zł.

Sprzęt jaki jest zamontowany to:

radio - Sony CDX-GT500

przód - ALPINE SXS-1357 ( z radia)

tył - JBL T595L (z wzmacniacza)

wzmacniacz - JBL 75.4

Na subwoofer ze wzmacniacza przy zmostkowaniu jest 284W

Jaki dokupic subwoofer do 1000zł.

I czy mógłbym go włożyc do skrzyni http://www.allegro.pl/item338849035_blaupunkt_gtb_1200_skrzynia_nowa_750w_gwarancja.html?

Taką skrzynie mam a to ze tam pisze z góry BLAUPUNKT to mniejsza z tym.

Mysle o jakiejs ALPINIE albo <hmmm> moze jakims JBL?

Opublikowano

Jezeli chcialbys skompletowac sprzet w optymalnym , lepszym i rozsadnym zestawieniu to moze zacznij od wymiany radioodtwarzacza i wzmacniacza bo mozna uzyskac zdecydowanie lepszy efekt za takie same pieniadze. Zarowno radio jak i wzmacniacz stoja na przeszkodzie w stworzeniu optymalnych warunkow dla dzwieku , ktory bedzie Cie zadowalal. Oczywiscie to wszystko pod warunkiem ze sprzet bedzie pochodzil z drugiej reki.

Radzilbym dac sobie tez spokoj ze skrzynia do ktorej podales link bo nawet trudno nazwac to skrzynia. Pamietaj ze kazdy glosnik musi grac w odpowiedniej obudowie ktora bedzie miala odpowiedni litraz. W innym wypadku kwota ktora dysponujesz bedzie wydana nierozsadnie.

Opublikowano

to pomyśl nad jakimś fajnym JL'em..skrzynie robi się pod głośnik a nie odwrotnie..

Opublikowano

Audiosystem mial suba za 1000zl niedawno teraz on kosztuje 1200zl ( wg mnie najlepszy sub za ta cene )

ewentualnie Vibe model Black Air II + lub Space (999zl)

inne firmy nniekomercyjne pomijam

napisz jakiej muzyki sluchasz ?

skrzynek wykonaj u profesjonalistow i zrob odpowiedni litraz pod glosnik

Opublikowano

a jaka moc wyjsciowa ma twoj wzmacniaacz?

ja bede sie upieral przy audio-system`ie

wg mnie jest to jeden z dynamiczniejszych subwooferow jakie sa na rynku za ok 1000zl (1200zl kosztuje teraz ) a to bardzo wazne jak sluchasz roznej muzyki[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2008, 19:18 _________________________________________________http://www.audio-system.de/audio/

lub moze vibe black air II +

lub vibe space ( 999zl )

mega subwoofery do mega cisnienia ;) wg mnie w rewelacyjnych cenach jak na swoje mozliwosci i marke[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2008, 19:18 _________________________________________________http://www.vibeaudio.co.uk/[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2008, 19:20 _________________________________________________

dobra wlasnie przeczytalem ile ma rmsu twoj woofer ... ty nawet nie mysl o glosnikach typu 1000W rms ... bo to nie pod twoj wzmacniacz

max co moze uciagnie ten wzmak to 500RMS wg mnie wiec najlepszy wybor bedzie szukac cos ok tego .... a nie klocka ktorego ten wzmak nie bedzie mogl ruszyc... i ktorego mozliwosci nawet nie wykorzystasz.

Najpierw kup lepszy wzmacniacz a potem mysl o mocnym glosniku

a tak w ogole to tyl masz na wzmacniacz przod z radia idzie ....

kup lepiej pozadny przod podepnij pod wzmak tyl ewentualnie pusc z radia niech tylko uzupelnia scene dzwiekowa.... a sub podepnij pod wzmak.

czyli przod i sub pod wzmak ( 4 kanalowy ) lub dwa osobne (2 kanalowe) a tyl pod radio jako uzupelnienie sceny muzycznej w aucie.

wtedy to ci zagra duzo lepiej

Opublikowano

ktoś ostatnio na forum chciał sprzedać jakiegoś JLa :mysli:

Opublikowano

hmmm wzmacniacz jbl 75.4 to żadna rewelka... rozumiem że suba chcesz nowego tak?? osobiście zastanowiłbym się nad zmianą wzmacniacza.... a jeżeli chodzi o suba to polecam jak najbardziej jlaudio,jak narazie bezkonkurencyjny w moim przypadku,jeżeli chodzi o alpine to miałem swr1240d bodajże z wzmacniaczem nie bylejakim bo steg z serii Q i jakoś nie dawał rady tak jak jlaudio ze wzmakiem esx

Opublikowano
  • Autor

To chyba będe musiał sprzedac to radyjko i pomyslec o czyms. A gdybym wymienił radio na jakąs ALPINE (to juz chyba dobre radia), i przez wzmacniasz puscił tylne i przednie głosniki, a kupił wzmacniasz tylko pod subwoofer jedno kanałowy i wtedy porządny subwoofer (np. cos takiego http://allegro.pl/item345283378_rockf..._p3d212_subwoofer_30_cm_warszawa.html)

wtedy inaczej by to grało? Oczywiscie ze nie z tym budzetem ale jesli będzie trzeba cos powymieniac to cos tam sie znajdzie jeszcze kaski.

Pzdr.