Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problem z immo i adaptacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z immo w audi A4 b5 1,8 95r immo w puszcze poza licznikiem.Pewnego dnia audi nie odpaliło tzn. odpala i po 2 sek gaśnie,szukając przyczyny zauważyłem mrugającą kontrolkę immo w liczniku.W poszukiwaniu przyczyny wyczyściłem styk przy stacyjce od pętli indukcyjnej(chyba tak to się nazywa?) ale to nie pomogło ;/ .Doczytałem się,że może być problem z adaptacją kluczyka,mam Vag-Com'a i kabel chciał bym ją wykonać niestety nie znalazłem poradnika jak dla kogoś zielonego a nie chce nic spie... Jedyne porady jakie znalazłem to,żeby wejść w immobilajzer a dalej kolejno 25- odczyt błędów 02-kssowanie 05-adaptacja 10-kanał 000-ok .Niestety wiele z tego nie zrozumiałem :confused4: mógł bym prosić o jakiś dokładniejszy opis a pewnie nie tylko mi to się przyda.

Z góry dzięki za poświęcony czas i pozdrawiam :hi: .

Opublikowano

oprócz tej procedury to potrzebny jest też kod do immo 4 literowy który powinien być na przywieszce przy kluczyku.

Opublikowano
  • Autor

Operacja udana,pacjent przeżył :> .Audi odpalone po 2 tygodniach postoju, kod immo się przydał na szczęście go miałem.Kluczyki mi sie rozkodowały z niewiadomych przyczyn.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie ja ma taki problem mam a4 2000r i mam tylko 1 kluczyk z pastylką immo chciał bym mieć jeszcze jeden w razie jak ten bym zgubił albo coś takiego znam pin immo z zegarów kupiłem dorobiłem grot kluczyka ale nie mam pestki immo do drugiego kluczyka i moje pytanie jest takie: czy powinienemm kupić pustą pastylkę immo i przeprowadzić adaptacje kluczyka i wtedy kod sie skopiuje na nową pastylkę czy muszę kupić pestkę z pinem immo i jakos go dopisać do mojego immo bo trochę tego nie rozumiem??

Opublikowano

kupujesz czysty transponder ID 48 i adoptujesz

Opublikowano

Czyli na czystym poprostu w vagu wpisuje kod pin później wyciągam kluczyk który już był zakodowany i wkładam ten z czystą pastylką tak?? i on powinien się zakodować??

Opublikowano
Czyli na czystym poprostu w vagu wpisuje kod pin później wyciągam kluczyk który już był zakodowany i wkładam ten z czystą pastylką tak?? i on powinien się zakodować??
adoptujesz oba aktualny i nowy :decayed:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

ok dzięki będę walczył :)

---------- Post dopisany 09-07-2012 at 16:42 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2012 at 12:00 ----------

Panowie mam problem mianowicie nie znałem swojego pinu immo licznik jeager magneti marelli 2000r kupiłem vag tacho podłączyłęm pokazało pin X30X wiem że z przodu musi być jeszcze 0 więc się ucieszyłem że w końcu mam pin immo ale połączyłęm się vag com wszedłem w 17-instruments później login wpisałem pin i okazuje się że nie mogę się zalogować do licznika na lapku pokazuje błąd a na liczniku wyświetla się napis FAILE i teraz pytanie:

1.Czy login do licznika a pin do immo to co innego??

2.Czy tacho mogło podać zły pin??

3.Czy nie wyciągnę tego cholernego pinu z licznika?