ppa4 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 Dzisiaj zrobiłem kolejne 300km i jest słabo... poza miastem od strony kierowcy diodki załączają w totalnie przypadkowy sposób i to dość często, po prostu się zapalają i kiedy im się znudzi to gasną - oczywiście na drodze nie ma nikogo ... w mieście natomiast na 90% działają ok, polatałem po wawie i wtedy kiedy powinny migać to migają w nawet dobry sposób, natomast nadal czasami migają również gdy nie powinny ... Jutro jeszcze raz podłączę kompa i sprawdzę czy nie ma błędów. Może to być kwestia nieskalibrowania po zdjęciu zderzaka ? ---------- Post dopisany 10-03-2014 at 16:08 ---------- Poprzedni post napisany 09-03-2014 at 21:54 ---------- Błędów brak ... a najgorsze jest to, że nie jestem w stanie wygenerować tego zjawiska. Dzieje się to niezależnie od prędkosci, od hamowania, czy pod górę czy w dół, czy na wybojach czy na płaskim ... Kilka razy we wioskach jadąc blisko środka za innym autem udało mi się mieć diodki właczone przez prawie minutę ... odległość od auta nie miała znaczenia (było z przodu...) czy ono chwytało narysowaną linię na asfalcie ...
proximpuh Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Dzisiaj zrobiłem kolejne 300km i jest słabo... poza miastem od strony kierowcy diodki załączają w totalnie przypadkowy sposób i to dość często, po prostu się zapalają i kiedy im się znudzi to gasną - oczywiście na drodze nie ma nikogo ... w mieście natomiast na 90% działają ok, polatałem po wawie i wtedy kiedy powinny migać to migają w nawet dobry sposób, natomast nadal czasami migają również gdy nie powinny ... Jutro jeszcze raz podłączę kompa i sprawdzę czy nie ma błędów.Może to być kwestia nieskalibrowania po zdjęciu zderzaka ? ---------- Post dopisany 10-03-2014 at 16:08 ---------- Poprzedni post napisany 09-03-2014 at 21:54 ---------- Błędów brak ... a najgorsze jest to, że nie jestem w stanie wygenerować tego zjawiska. Dzieje się to niezależnie od prędkosci, od hamowania, czy pod górę czy w dół, czy na wybojach czy na płaskim ... Kilka razy we wioskach jadąc blisko środka za innym autem udało mi się mieć diodki właczone przez prawie minutę ... odległość od auta nie miała znaczenia (było z przodu...) czy ono chwytało narysowaną linię na asfalcie ... Prawdopodobnie brak kalibracji, po każdym zdjęciu zderzaka, nie mówiąc już o dzwonie, powinno sie kalibrować system, ja u siebie też mam bez kalibracji i dzieje się to samo, co prawda w mniejszym stopniu, zauważalne jest to szczególnie na autostradzie (na początku myslałem, że to ekrany dzwiękochłonne zakłócają, ale na otwartej przestrzeni też się to dzieje) ---------- Post dopisany at 12:50 ---------- Poprzedni post napisany at 12:49 ---------- albo zamienili stronami może ? Praktycznie, nie ma możliwości pomyłki ze stronami:wink:
ppa4 Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Przejechałem dzisiaj obwodniczką i momentami miałem wrażenie że po prostu kierunkowskaz + ruch keirownicą powoduje załączanie się diodek. TYm razem choinkę miałem z prawej strony, więc mam kompleksowo obustronnie zje... coś. W ASO zarzekają się że jak mi polerowali zderzak i go sprawdzali to kalibrowali czujki ...
frog125 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Chciałem się zapytać posiadając gateway most (k) można dorzucić asystenta ---------- Post dopisany 18-04-2014 at 19:51 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2014 at 16:29 ---------- Ale cisza nikt już tego nie robi (przymierzam się do zrobienia tylko nie wiem czy mój gateway to pociągnie)
wrclaguna Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Sterowniki obsługujące System : - 8T0 907 468 J (CAN) - 8T0 907 468 N (CAN) - 8T0 907 468 G (swiatłowod) MOST - 8T0 907 468 L (swiatłowod) MOST - 8T0 907 468 Q (swiatłowod ) MOST - 8T0 907 468 AA (swiatłowod ) MOST - 8T0 907 468 AE (swiatłowod ) MOST - Polift - 8R0 907 468 P (swiatłowod ) MOST - 8R0 907 468 N (swiatłowod ) MOST - 8R0 907 468 D (swiatłowod ) MOST
frog125 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 do wymiany dzięki wielkie dopiero co wymieniłem mce to teraz gateway ale zacznę chyba robić instalację mam nadzieję że w razie problemu można liczyć na pomoc,bo mod nie łatwy.
ppa4 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Przejechałem dzisiaj obwodniczką i momentami miałem wrażenie że po prostu kierunkowskaz + ruch keirownicą powoduje załączanie się diodek. TYm razem choinkę miałem z prawej strony, więc mam kompleksowo obustronnie zje... coś. W ASO zarzekają się że jak mi polerowali zderzak i go sprawdzali to kalibrowali czujki ... Może komuś pomoże, otóż oddałem autko do ASO z podejrzeniem że przy robieniu mi zderzaka nie skalibrowali radarów. Potestowali, pogłówkowali i skończyło się na wgraniu nowego softu do tego sterownika, bo podobno to znana wada w tym systemie i Audi ma nowy soft który poprawia ten chaos. 250zł (w tym mycie ) teraz radary i ledy działają już przy prędkościach około 30km/h ale o tyle jest ok, że praktycznie nie świrują.
bigjasiu Opublikowano 9 Lipca 2014 Opublikowano 9 Lipca 2014 Pytanko chłopaki, czy jest możliwość przerobienia starych lusterek ( dołożenia lampek + wymiana obudowy) ?? bo mam lusterka "full" bez pamięci i w/w asystenta. ---------- Post dopisany 09-07-2014 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 18:27 ---------- Hej. Mam pytanko, bo napotkałem trudności przy kodowaniu!!! Na dzień dobry nie chce mi wejść do 3C-LANE CHANGE. Może ma ktoś pomysł...
frog125 Opublikowano 9 Lipca 2014 Opublikowano 9 Lipca 2014 Pytanko chłopaki, czy jest możliwość przerobienia starych lusterek ( dołożenia lampek + wymiana obudowy) ?? bo mam lusterka "full" bez pamięci i w/w asystenta.---------- Post dopisany 09-07-2014 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 18:27 ---------- Hej. Mam pytanko, bo napotkałem trudności przy kodowaniu!!! Na dzień dobry nie chce mi wejść do 3C-LANE CHANGE. Może ma ktoś pomysł... Może za słaby kabel masz, ja wkrótce też będę kodował tylko czekam na zderzak i sterownik to dam Ci znać
darecy Opublikowano 9 Lipca 2014 Opublikowano 9 Lipca 2014 Pytanko chłopaki, czy jest możliwość przerobienia starych lusterek ( dołożenia lampek + wymiana obudowy) ?? bo mam lusterka "full" bez pamięci i w/w asystenta.---------- Post dopisany 09-07-2014 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 01-07-2014 at 18:27 ---------- Hej. Mam pytanko, bo napotkałem trudności przy kodowaniu!!! Na dzień dobry nie chce mi wejść do 3C-LANE CHANGE. Może ma ktoś pomysł... odp. pyt1: tak (ale chyba już to wiesz) odp. pyt2: jaki masz gateway? czy położyłeś i podpoiłeś już instalację i tylne radary?
bigjasiu Opublikowano 10 Lipca 2014 Opublikowano 10 Lipca 2014 Tak, instalacja jest już położona, czujniki na swoim miejscu, Co do GATEWAY to mam z końcówką Q, według opisu Grzegorza to jest max
wrclaguna Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Opublikowano 10 Lipca 2014 w Gateway zakodowane ? CANY dobrze podpiete ?
bigjasiu Opublikowano 10 Lipca 2014 Opublikowano 10 Lipca 2014 Tak, zakodowany lecz wyskoczył mi błąd (02849 - Control Module for Lane Change Assistance (j769).....
darecy Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 Tak, zakodowany lecz wyskoczył mi błąd (02849 - Control Module for Lane Change Assistance (j769)..... Masz tu po angielsku - problem z podlaczeniem, zasilaniem bezpiecznikiem lub samymi modułami: No signal / no communication ↔ (No Signal / No Communication) Possible symptoms: Lane Change Assist does not work Possible causes: Fuse (s) are poorly connected or defective Wiring and / or connections faulty (J769) faulty Possible solutions: Check / replace fuse (s) remove the fuse (s) out make the ends of the fuse (s) clean (very light sanding with fine sandpaper, then very little contact spray on it) fuse (s) by measuring with a multimeter (the fuse (s) sometimes looks fine, but looks can be deceiving) fuse (s) restore / replace Check / repair wiring and connections Check (measuring blocks) / replace (J769)
wrclaguna Opublikowano 11 Lipca 2014 Autor Opublikowano 11 Lipca 2014 Miernik w dłon , sprawdz okablowanie ( zasilanie ,masa)
bigjasiu Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Poczyniłem według podpowiedzi, tzn. miernikiem sprawdziłem okablowanie, jak i również organoleptycznie ponownie wszystkie kostki. Wszystko jest OK. mam pytanko czy może to być spowodowane tym że nie mogę zakodować 3C??? albo ze moduł J769 jest uszkodzony....
wrclaguna Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Opublikowano 16 Lipca 2014 Widocznie Moduł jest padniety .
kotu Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) WitamMam problem z side assist. Vag wykrywa dwa błędy 00447 i 00532 prawdopodobnie moduł do wymiany.Czy to moduł J533 (zdjęcie)?? Czy ma założoną ochronę komponentu?? W moim przypadku nie chodzi chyba o te 2 sterowniki w tylnym zderzaku? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez kotu
proximpuh Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam Mam problem z side assist. Vag wykrywa dwa błędy 00447 i 00532 prawdopodobnie moduł do wymiany. Czy to moduł J533 (zdjęcie)?? Czy ma założoną ochronę komponentu?? W moim przypadku nie chodzi chyba o te 2 sterowniki w tylnym zderzaku? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Miałeś fabrycznie side assist czy dokładałeś ?
wrclaguna Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 STEROWNIK w zderzaku do wymiany
Rekomendowane odpowiedzi