Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem Jak Podpiąć Alarm do Centralnego Zamka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Podczas montazu alarmu w B6 , napotkalem na drobny problem zlokalisowania przewodu ACC , zazwyczaj powinien byc gdziec przy kostkach radia - nie bylo :(. Pogrzebalem w przewodach stacyjki i znalazlem - (czarno zolty).

Nastepnie napotkalem na problem jak wpiac te kabelki oznaczone na zdieciu w centralny zamek . Chcialem wpiac sie w kable w drzwiach , w przelacznik (zamykanie /otwieranie drzwi ) ale tam jest 5 kabli .

Gdzie znajduje sie centralka od centralnego ?

Czy mogl by ktos zerknac na zdiecie i pomoc : jak zlokalizowac kable i kolory, w ktore sie wpiac?

W skrocie Pomocy Pilne!

DSCF5061.jpg

Opublikowano

Kupiłeś zwykły alarm,a do B6 powinien byc na szynie CAN .

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego

w zasadzie to tam jest juz jakis alarm ja chce dac dodatkowa blokade .

A wiec bedzie problem zeby wpiac te 2 kabelki ?

Czy mozna jakos zaradzic ???

Opublikowano

Cześć ziom :notworthy: CENTRALNY ZAMEK

> moduł w drzwiach kierowcy

> Czarny mały konektor:

-> niebiesko biały = zamykanie + komfort

-> fioletowo zielony = otwieranie

Powinno pomóc

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Ziomus :>

Sprobuje tak jak napisales , dam znac czy sie udalo .

Wielkie dzieki

Opublikowano

Jak się ociepli i będzie trochę czasu to będę u siebie podpinał i odseparuj diodami.

Opublikowano
  • Autor

Rozebralem boczek kierowcy , wszystkie kable schodzily sie jakby w module od podnosnika szyb , 3 czy 4 kostki ,byla jakas mala czarna kostka duzo pinow z dziesiec ale zaizolowana czarna tasma bardzo mocno czy to ta kostka ?,w innej widzialem bialo-niebieski ale niestety dochodzil do glosnika , :angry: chyba odpuszcze sobie i bede musial do jakiegos elektryka podskoczyc zeby znalesc te 2 kable ktore sa mi potrzebne .

Co odseparowac diodami ? jakimi? wspomiales o tym

Dzieki

Opublikowano

Diody prostownicze- to są takie które puszczają w jedną stronę,trzeba odseparować, dlatego że bez diod sygnał wysyłany z dokładanego alarmu(nie fabryczny bez magistrali CAN) będzie siał błędy w MK w samochodzie,co do kostki to nie wiem-jeszcze tam nie zaglądałem,opis znalazłem na klubie tj.central zamek,krańcówki i kierunki jak podpiąć,będzie trochę czasu to się za to wezmę,a na miejscu u nas raczej nikt tego nie zrobi.

Opublikowano

zasadnicze pytanie, chcesz aby ten alarm sterował centralnym zamkiem?( jeżeli tak to musisz wpiąć się w moduł komfortu.) Czy chcesz tylko, żeby uzbroił się po zamknięciu zamka?

Opublikowano

w moim przypadku dokładany alarm(nie can) ma sterować central zamkiem,czyli wpiąć się do MK tylko ktoś wie ,które to piny?bo właśnie taki opis znalazłem.

Opublikowano

krzysiekml a nie lepiej kupić bezpilotówke np ampio bp i sterować ori pilotem od centralnego zamka?

Opublikowano

problem w tym,że dwa klucze posiadam w tym jeden z pilotem,który zaczyna nie domagać(bateria wymieniona)alarm mam nawet na wypasie tylko analog nie can.

Opublikowano
  • Autor

A Ja potrzebuje wpiac sie tak w centralny zeby alarm uzbroil sie po zamknieciu drzwi . Te zaznaczone na schemacie (czerwono) chcial bym gdzies wpiac odpowiednio, tak zeby smigac zaczelo . Niestety wciaz mam problem :wallbash:

Ziomus, te prostowniki to w kable wpiac musze , w te ktore oznaczylem na rysunku ? tak , tylko na ,,+'' ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak by co to opanowałem jak podpiąć zwykły alarm w b6:decayed: