Zbigniew_Majkowski Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam, Ostatnio miałem przeboje z uwalonym licznikiem Jaeger'a. Wyszukałem i kupiłem na allegro zamiennik od VDO. Licznik ma oznaczenie 4Z7 920 930 (wg Vag-com) i już wiem że jest to licznik od A6, co wcześniej sugerowało odwrotne wskazanie paliwa w baku. Mam jednak inny problem, licznik wskazuje zawyżone prędkości. Różnica pomiędzy wskazaniem z GPS dochodzi do 12-15 km/h na plus wg licznika. Szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi czy można jakoś to poprawić lub przekodować. Jakiś czas temu znalazłem na forum jeden post gdzie było opisane gdzieś co zrobić żeby zmienić kodowanie do rozmiaru felg i opon ale nie potrafię teraz odnaleźć, pomoże ktoś? Czy dobrze myślę że można poprawić ten defekt samym przekodowaniem?? Z góry dziękuję za pomoc.
slo Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=24989.0 tu masz troche o kodowaniu licznika. różnica pomiędzy GPS a zegarami powinna wynosic 5-10km/h
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam, Ile powinna wynosić to wiem. Powiedz lepiej jak poprawić żeby tyle faktycznie wynosiła
slo Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 przeczytaj ten watek co podałem. skarbnica wiedzy na temat kodowania licznika. Na którejś stronie czytałem jak zrobić korektę prędkościomierza lub spalania na FISie
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Wiesz, mam takie obawy że nie o to chodzi. Podałeś mi link do wątku dla B6, ja jak widać obok mam B5. Czy na pewno dobrze się zrozumieliśmy??
Rekomendowane odpowiedzi