Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] wyciek ropy - gdzie co i jak, foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś zauważyłem że coś mi kapie przy lewym tylnym kole. Po "pobraniu próbki" na palec, i powąchaniu, jest to zdecydowanie ropa. Załączam foto:

10gfk2g.jpg

2uzf7r4.jpg

Zanim pojadę do mechanika (nie mam dostępu do kanału... czy ktoś może mi pomóc znaleźć przeciek? Paliwo cieknie nawet przy wyłączonym silniku - bardzo powoli, około 2 krople na minutę.

P.S. Nie bardzo wiedziałem do jakiego działu to dać. Jeśli zły dział bardzo proszę o przeniesienie do właściwego.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Opublikowano

Kolego, akurat po tej stronie idą przewody paliwowe i po prawej stronie jest także filtr paliwa. Otwórz maskę i zobacz od góry czy gdzieś przewód nie puścił (lampka i lusterko na wysięgniku będą pomocne - do zajrzenie od spodu również).

Może się okazać, że któryś wężyk od przelewu na wtryskach pękł, ale piszesz, że cieknie także na postoju, obstawiam jednak przewód powrotu, bo gdyby to był zasilający na 90% samochód zapowietrzyłby się.

Opublikowano

No ale jemu cieknie z tyłu i to do tego po lewej. Bez podniesienia auto to można gdybać sobie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Po podniesieniu auta - i zdjęciu takiej osłony (to po niej ciekło z prawej na lewą) okazało się że jeden z przewodów jest w opłakanym stanie - a ciekło na postoju bo po prostu kapało to co się nazbierało na tej osłonie. W środę wymiana. Dzięki za pomoc.