machina Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Kilka dni temu wymieniałem amortyzatory z tyłu i mam wątpliwości czy mechanik dobrze je poskładał. Czy po założeniu sprężyny i odboju od razu montujemy górną poduszkę czy może powinna pójść podkładka która była w zestawie z amortyzatorem Kayaba? Mechanik założył podkładkę pod górną nakrętkę, a od dołu pod poduszką jest na tłoku tylko odbój. Czy to poprawny montaż? Czy amortyzator nie będzie próbował wyjść górą?
machina Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Patrząc na ten schemat nie widać na nim podkładki pod górną nakrętką ani poniżej. Natomiast wygląda na to iż na zakończeniu tłoka w miejscu gdzie jest gwint średnica jest mniejsza więc chyba nie jest potrzebna podkładka poniżej i należało ją założyć pod nakrętkę czyli dobrze mechanik zrobił :> sam już nie wiem.
Góral.tz Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 ja bym sobie głowy nie zaprzątał, chodź nie zmienia to faktu że mechaniką nie wierzę ani za grosz
MASATO Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 w polifcie nie potrzeba podkładki, w przedliftach były
Rekomendowane odpowiedzi