Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Prośba o diagnozę błędów skrzyni biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio na trasie mialem problem z multitronikiem w mojej niuni... Zaczeła czasami mocno szarpać przy zmianie biegów (do góry). W serwisie wydrukowali mi dwa bledy:

18165 - napiecie zasilajace - przerwa P1757 - 000 - sporadyczny,

18258 - magistrala danych układu napędowego: brak informacji ze sterownika silnika P1850 - 000 - sporadyczny.

Czy miał ktoś podobne błędy? Czy to coś poważnego? W serwisie powiedzieli, zebym zglosil sie ponownie jesli szarpanie sie powtorzy. Czy czeka mnie jakis duzy wydatek?

Dodam, że niunia ma 275k przebiegu(oryginalny) i miala juz robiona regeneracje skrzyni.

Opublikowano

Witam. Ostatnio na trasie mialem problem z multitronikiem w mojej niuni... Zaczeła czasami mocno szarpać przy zmianie biegów (do góry). W serwisie wydrukowali mi dwa bledy:

18165 - napiecie zasilajace - przerwa P1757 - 000 - sporadyczny,

18258 - magistrala danych układu napędowego: brak informacji ze sterownika silnika P1850 - 000 - sporadyczny.

Czy miał ktoś podobne błędy? Czy to coś poważnego? W serwisie powiedzieli, zebym zglosil sie ponownie jesli szarpanie sie powtorzy. Czy czeka mnie jakis duzy wydatek?

Dodam, że niunia ma 275k przebiegu(oryginalny) i miala juz robiona regeneracje skrzyni.

Wygląda to tak jakby sterownik skrzyni przez jakiś czas nie miał zasilania (drugi błąd jest tego konsekwencją - ten sam sterownik nie był widoczny w głównej magistrali CAN). Zgodnie z tym co zalecił serwis (tym razem wyjątkowo się zgodzę ;)), jeździj i obserwuj zachowanie skrzyni. Daj znać gdyby coś się działo...

Opublikowano

AWX +multitronic???

Wychodziło takie zestawienie??

Opublikowano

AWX +multitronic???

Wychodziło takie zestawienie??

Nie. Kolega ma profil do poprawy :wink4:

Opublikowano

Pewnie AVF:)

Opublikowano

Pewnie AVF:)

Jedyna możliwość :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ok, w takim razie narazie odpuszcze jakiekolwiek akcje i poczekam:) Gorzej, że te szarpnięcia był w trasie, a na codzien nie robie wiecej niz 30 km, wiec ciezko bedzie to zaobserwować..:( A co do silnika to faktycznie możliwe, że mam źle wpisane... Nie znam się na tych rodzajach:P W kazdym bądź razie niunia jest z konca 2003r, a moc silnika i pojemnosc jak w profilu:)

Opublikowano

Popraw na AVF.