madziorno Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 witam dziś pojawił mi się problem ze wspomaganiem mianowicie ciężko chodzi natomiast gdy silnik ma wyższe obroty to lzej się kręci . co może być przyczyną tak nagłą prosze o pomoc pozdrawiam
Tommy Gun Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Olej kiedykolwiek wymieniany ?? Jaki ma kolor ? Czy jak kręcisz kierownicą słychać buczenie albo wycie ? Czy są ubytki płynu w zbiorniczku i przy skręconych do oporu kołach ?
madziorno Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 kiedyś tam był dolewany olej ale oryginalny z serwisu teraz buczy jak skręcam a ubytku płynu nie ma
byku241 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Pieni się płyn w zbiorniczku na pracującym silniku?
madziorno Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 płyn się nie pieni a jak trzymam na obrotach to lżej się kręci ae wtedy słychać prace pompy jak wyje
byku241 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Jeżeli się nie pieni to raczej układ nie jest zapowietrzony. Najpierw przepłukałbym układ na Twoim miejscu a później zalał oryginalnym olejem i powinno być dobrze.
madziorno Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 czym przepłukać i jak to zrobić
byku241 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Kup 2 litry oleju ori VW. Opisy jak przepłukać a później zalać i odpowietrzyć układ znajdziesz na forum. Najprościej spuścić ten olej który jest w układzie a później zalewać świeżym żeby przelać cały układ (kręcąc kierownicą na wyłączonym silniku) i wypuścić przez przewód powrotny do zbiorniczka. Na końcu skręcasz przewód powrotny, zalewasz układ, odpowietrzasz i sprawdzasz rezultat.
damian2347 Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam Na samym początku chciałbym sie przywitać z wszystkimi z forum. Od 2 miesięcy jestem posiadaczem audi a4 i juz mam problem .Otoz jak zapale silnik i kręcę kierownica w prawo czy w lewo to strasznie mi buczy wspomaganie ale chodzi ono lekko.Płyn jest ok.Gdzie szukać jeszcze przyczyny?
A-rek Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 płyn się nie pieni a jak trzymam na obrotach to lżej się kręci ae wtedy słychać prace pompy jak wyje ewidentnie kończąca się pompa wspomagania i czas na jej regeneracje bądź wymiane. a tej pomocy raczej bym nie słuchał Najpierw przepłukałbym układ na Twoim miejscu a później zalał oryginalnym olejem i powinno być dobrze. bo zapłacisz za ori płyn, a to i tak nic nie pomoże
Rekomendowane odpowiedzi