kozak_patryk Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam ma problem z moim drugim samochodem i proszę o pomoc .. czy do zmiany stacyjki w seacie trzeba mieć specjalny ściągacz czy są jakieś inne możliwości ściągnięcia stacyjki z kolumny...
miodzio Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja ostatnio walczyłem z polo 6n z stacyjką i nie byłem jej w stanie przełożyć. Skończyło się na zmianie całej kolumny - de facto chyba prostsza sprawa.
kozak_patryk Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 Więc tak sytuacja wygląda tak ogólnie do tego jest potrzebny ściągacz ale że się wycwaniłem zdjąłem całą kolumnę po czym wybiłem to przecinakiem i zeszło ...Mam następujące pytanie czy wymienić stacyjkę czy kupić samą kostkę i wkład od stacyjki bo jak ją oglądałem to tam nic więcej nie przychodzi ....
miodzio Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 no czyli zrobiłeś jak ja mam całą kolumnę do polo 6n2 z stacyjką i kluczykiem podejrzewam ze to to samo co ibiza jak chcesz to pisz na PW
kozak_patryk Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 nie dzięki już mi nie potrzebne kupiłem wkład stacyjki z kluczykami i kostke stacyjki koszt 38 i wszystko gra łichhuuuu ci na szrotach zdzierają chcą 100.....150zł a można kupić obudowę nowa kostkę nowa i wkład nowy i co 80zł i nowyyyyy ......skręciłem i elegancko odpala tylko muszę jeszcze raz rozkręcić bo jak skręcam to klakson trabiiiii a mam jeszcze jeden problem potrzebuje zdjęcie do podłączenia kostek do tego całego mechanizmu od kierunków długich i wycieraczek bodajże sa tam 4 kostki mam je chyba zle podłączone bo jak mam odpalony i włączam mijania to rozrusznik brzeczy co to moze byćccc..
chriss Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam też mam taką Ibize i mam takie pytanie bo od jakiegoś czasu jest taki objaw że podczas odpalania (przekręcam kluczyk a rozrusznik załapuje dopiero po jakimś czasie z takim opóźnieniem ) czy to może być przyczyna uszkodzonej kostki stacyjki,czy przyczyny szukać gdzieś w automacie rozrusznika
kozak_patryk Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 kostka albo rozrusznik barto obejrzeć może szczotki się kończą powiedz jak to wygląda przekręcasz i dopiero po chwili zapala czy przekręcasz i wogle nie odpala ja muszę też wyciągnąć rozrusznik bo mi się wiesza
chriss Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 kostka albo rozrusznik barto obejrzeć może szczotki się kończą powiedz jak to wygląda przekręcasz i dopiero po chwili zapala czy przekręcasz i wogle nie odpala ja muszę też wyciągnąć rozrusznik bo mi się wieszaprzekręcam kluczykiem do oporu czekam około 2-3 sekund i zaczyna rozrusznik kręcić ( nie za każdym razem tak jest raz odpala od razu a czasami trzeba jeszcze raz kluczykiem przekręcić )
miodzio Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Ja bym jeszcze sprawdził wszystkie podłączenia do rozrusznika czy nie są skorodowane i czy jest dobra masa. No albo kończy się rozrusznik.
kozak_patryk Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Opublikowano 1 Marca 2012 Ja też muśże wyciągnąć rozrusznik bo mi się wiesza ........
kozak_patryk Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 Witam chce zmienić olej w seacie jaki polecacie do diesla 1.9 td chyba był zalewany lotosem
kozak_patryk Opublikowano 22 Marca 2012 Autor Opublikowano 22 Marca 2012 Mały modzik zrobiłem w seacie miałem komplet siedzeń z tapicerka na sprzedasz a ze nie sprzedaje sie a fotel w seacie zarwany to wymieniłem od a4 fotelik trochę spawania ciecia i i elegancko aż chce się jeździć
Rekomendowane odpowiedzi