Miroo Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Mam pytanie zbieram się do wymiany rozrządu wiosną, powoli chce kupić wszystko co potrzebne tzn rozrząd pompa wody i teraz moje pytanie co przy tej okazji można/trzeba jeszcze wymienić ? myślałem nad paskiem klinowym czy jego da się normalnie wymienić czy jak będzie przód ściągany to przy okazji od razu wymieniać? może coś jeszcze?
Musashi Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 pasek rozrzadu, napinacz, rolka, pompa wody. plyn chlodzacy, sprawdz stan paska wieloklinowego, jezeli nie widac napisowa rowki mocno wyjechane do wymiany wtedy zapewne z napinaczem. mozesz wymienic profilaktycznie sprzeglo alternatora. z jego powodu pada pasek wieloklin oraz napinacz. przy okazji wymien hamulcowy ( co 2 lata)
audiomaniak Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Musashi wiesz może jak sprawdzić stan sprzęgła alternatora??
Miroo Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 dzięki płyn chłodzący wymieniłem na zimę więc tylko go zleję o płynie hamulcowym też myślałem natomiast dzięki za info o tym pasku pasek napinacz proponujecie ori czy jakiś zamiennik tez jest wart uwagi?
vertus69 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Sprawdź ceny w serwisie,czasami mają dobre promocje,a jak nie to części Rouville,INA,Pasek Contitech,Gates
Musashi Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 napinacze, rolki, INA, Ruville, SKF, z tym, ze od razu uwaga: czesci z ASO sa drozsze, sa dokladnie od tych samych producentow, jednak maja wyzsze normy jakosciowe. uwaga na podrobki. ---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:37 ---------- dzięki płyn chłodzący wymieniłem na zimę więc tylko go zleję pamietaj, ze zlanego z ukladu plynu nie wlewa sie ponownie do ukladu. w czasie zlewania ulega przyspieszonemu starzeniu (nawodnienie oraz utlenienie) ---------- Post added at 12:41 ---------- Previous post was at 12:40 ---------- Musashi wiesz może jak sprawdzić stan sprzęgła alternatora?? kolo powinno w jedna strone dac sie obracac, w druga pozostac zablokowane. uszkodzone jest zablokowane w kazda strone. jednak poczatkowej fazy zacierania sie nie wychwycisz.
Rekomendowane odpowiedzi