Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Pompa ABS jak dobrać zamiennik czy musi byc oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Naprawiam swoje audi i musze kupic pompe abs na której jest kilka oznaczeń, nie wiem które jest najwazniejsze a które mniej istotne. Moje oznaczenie w częściach audi 8K0 907 379 BH

Czy musze kupic o identycznym symbolu czy wystarcza numery? a moze moge kupic o dowolnym numerze i pozostanie tylko kwestia przeprogramowania?

Opublikowano

najlepiej jak bedzie z tym samym nr

nr zastepcze masz w Etce, o ile wystepuja

Opublikowano

Ta część została wycofana i nie ma częsci alternatywnej :sad: Szukaj 8K0907379 BH i pamietaj ze sterownik objęty jest Ochroną Komponentu . Musisz kupić u pewnego sprzedawcy z faktura a pózniej wizyta w ASO .

Cena uzywki 900-1400 PLN plus Kodowanie 300 PLN . Cena w AS0 8300 PLN

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za informację...hmm to mam problem.

Temat do zamknięcia

Opublikowano
Dziękuję za informację...hmm to mam problem.

Temat do zamknięcia

No ale w czym masz problem ? Za duze koszty wymiany ? Jak masz rozwalony sterownik ABS to musisz kupić nowy i odpowiednio go zakodować .

Tu masz temat o numerach sterowników ABS , z tego co widze masz 1AT --> http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?221044-ALL-B8-AUDI-HOLD-ASSIST-%28-AHA-%29

Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze jedną prośbę, który nr z pompy mam szukać? tzn Ci co oferują pompy używane chcą nr z naklejki na pompie, a w serwisie powiedzieli mi że lepiej ten wybity na obudowie aluminiowej pompy

Opublikowano
mam jeszcze jedną prośbę, który nr z pompy mam szukać? tzn Ci co oferują pompy używane chcą nr z naklejki na pompie, a w serwisie powiedzieli mi że lepiej ten wybity na obudowie aluminiowej pompy

Pasuje ten i ten .

Opublikowano

Właśnie też zauważyłem kilka numerów na pompie i zawsze się zastanawiałem który to jest ten z ETKI...

Opublikowano

W ETCE jest ten z bloku ABS

Opublikowano

Czyli z części aluminiowej ta... ??

Opublikowano

Taaaaa

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Czyli mając pompę z oznaczeniem 8K0 907 379 BH nie ma możliwości abym kupił pompę z oznaczeniem 8K0 907 379 BP? Nie ma możliwości przeprogramowania?

Opublikowano

wszystko się da ominąć:)nawet component protection:) wystarczy odpowiedni sprzęt np carprog:)

Opublikowano
wszystko się da ominąć:)nawet component protection:) wystarczy odpowiedni sprzęt np carprog:)
we wszystkich modułach w B8 ??
Opublikowano
  • Autor

ok. dziekuję za informację. Czy podjąłbyś sie zaprogramowania mi pompy tak jak pisałem wyżej i ile to kosztuje?

Component protection nie bardzo mi zależy ale mam duży problem ze znalezieniem używanej pompy z tym moim oznaczeniem 8K0 907 379 BH

Opublikowano

A co tu sie bać Ochrony Komponentu :wink: koszt sciagniecia w ASO 150 PLN

A ten numer pompy wg. ETKI nie pasuje .

Opublikowano
  • Autor

Pasuje jest to nr elektroniki (ten z naklejki) na którym mi najbardziej zależy nr z pompy i ETKI to 8K0 614 517 EK (to jest nr z aluminiowego korpusu pompy)

---------- Post dopisany 25-08-2012 at 10:43 ---------- Poprzedni post napisany 24-08-2012 at 07:46 ----------

a więc czy ktoś mi pomorze i odpowie na moje pytanie?