Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Sprężyny sportowe H&R 29451 VA (F) - warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Już ponad rok temu stałem się posiadaczem A4. Okazało się, że jakiś 'mądry' tuningowiec zamiast obniżyć odpowiednimi sprężynami po prostu obciął jeden zwój (mowa tu o którymś z poprzednich właścicieli).

Interesuje mnie co za sprężynki można by wsadzić zamiast tych, które mam.

Znalazłem na allegro coś takiego;

http://moto.allegro.pl/sprezyny-sportowe-hr-4cm-audi-a4-b5-95-2000r-i2166279732.html

co to w ogóle jest, jak się będzie na tym jeździć, itp, itd. ? Cena jest całkiem dobra, więc gdyby był to jakiś dobry towar to bym się nie zastanawiał (tym bardziej że auto niedługo idzie na warsztat bo padły 2 wahacze ;[ ).

Poratujcie ;)

Opublikowano

Obcięte masz przednie czy wszystkie? bo to jest sam przód.Jeżeli tył masz 1be to uzyskasz lekki klin.Cena jest dobra jak za HR w takim stanie.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie mam obcięte ;/ ale od czegoś bym musiał zacząć... co to w ogóle za sprężynki, nie mogłem nic o nich znaleźć.. i o co chodzi, że są progresywne ?

Opublikowano

Ma może ktos foty jak to wyglada na aucie, mam 1BE ale przód siedzi wyżej gdybym wsadził -4, był by niżej i agresywniej a też mogę kupic w dobrej cenie, jaka jest twardosc tych sprerzyn nie są za twarde? co sądzicie o takim połaczeniu?

Opublikowano

Ja mam takie w połączeniu z tyłem ori 1be. Chcesz to Ci zapodam foto. Wymieniam wszystko na -30 eibacha. Dla mnie H&R bardzo twarde i za niskie. Mogę odsprzedać jak wymienię :P

Opublikowano

Witam widzę, że kolega patrzy te same co i ja, a mianowicie sprawdziłem w katalogu nr z tych sprężyn i są one od sedana 2.5 Tdi. Także ja odpuszczam, gdyż mam avanta 1.8.

Pzdr

Opublikowano
Ja mam takie w połączeniu z tyłem ori 1be. Chcesz to Ci zapodam foto. Wymieniam wszystko na -30 eibacha. Dla mnie H&R bardzo twarde i za niskie. Mogę odsprzedać jak wymienię :P

Ja bym poprosił o foto przed i po wymianie gdyz interesuje mnie ten temat a propo sprezyn tez na nie lukałem heheh jaki ten swiat mały :)