Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

WYplata odszkodowania w Euro?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Jestem posiadaczem Audi A4 B6 która jest zarejestrowana w Niemczech.Moje pytanie brzmi

Jeżeli W Polsce przydarzy mi sie jakaś stłuczka bądź wypadek nie z mojej winy, po wezwaniu policji itp itd, czy auto mogę holować do Niemiec po przez ADAC aby niemiecki rzeczoznawca ocenił szkode,a co za tym oczywiście naprawa w DE.. czy Polskie ubezpieczalnie wypłaca mi odszkodowanie w euro? cze będzie problem?

Opublikowano

Jak masz samochód ubezpieczony w Niemczech i ktoś z polskim OC zrobi Ci szkodę to moim zdaniem lepiej to zgłosić w Niemczech w niemieckim towarzystwie, które reprezentuje za granicą polskie TU sprawcy. Wtedy niemieckie TU robi wycenę i wypłaca a potem odzyskuje od polskiego TU sprawcy. Nie jestem pewny czy tak to działa w Niemczech ale jak w Polsce polakowi, zrobi szkodę auto ubezpieczone za granicą to poszkodowany może zgłosić w Polsce w polskim TU wskazanym przez Polskie Biuro Ubezpieczycieli Komunikacyjnych. Myślę, że w Niemczech jest podobnie.

Opublikowano
  • Autor

siemka

Dokładnie o to mi chodzi....Tylko nie wiem gdzie mogę sie dowiedzieć tego od strony prawnej... ale dzieki za odp

pozdrooo

Opublikowano

Jeśli chodzi o polskie regulacje to "ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu

Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych" z 22 maja 2003.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ktoś puknie ci w pl to dostajesz w pln na polskich zasadach czyt. zaniżą w piz*u, jak ci pukną na polskich tablicach w de to wypłata w euro.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba tutaj ważne jest miejsce zdarzenia,a nie kto się do tego przyczynił. Czyli jak powyżej,jeżeli kolizja ma miejsce u nas w kraju,to odszkodowanie dostajesz w złotówkach.