karolkw Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Witam wszystkich. Mam problem, rozrusznik nie kręci tylko coś cyka i słychać jakieś buczenie z pompy chyba. Przedwczoraj odebrałem autko z naprawy czyścili mi turbo i było wszystko ok. Wczoraj rano też a popołudniu klapa żona mówiła ze chyba za 20 razem załapał, teraz stoi. Kontroli tak jak normalnie lampka ładowanie gaśnie jak przekręcę kluczy. Czy jest to wina rozrusznika?
badyl666 Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 Lampka ładowania ma zgasnąć dopiero jak silnik odpali. Przy elektromagnesie rozrusznika masz kabel na wsuwkę zdejm go i innym kablem podłącz do plusa tylko wcześniej wrzuć luz!!! Jeżeli za każdym razem będzie kręcił to masz uszkodzoną stacyjkę jeżeli nie to rozrusznik na stół.
karolkw Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Opublikowano 2 Marca 2012 kontrolka zgaśnie jak przekręcę kluczykiem a jak się cofnie to się zapali jeśli mato jakieś znaczenie. Dzięki za szybką odpowiedź.
Góral.tz Opublikowano 2 Marca 2012 Opublikowano 2 Marca 2012 dla mnie to ci rozrusznik padł, ale spróbuj jak kolega radził bezpośrednio kablem
karolkw Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Opublikowano 8 Marca 2012 Problem rozwiązany elektromagnes do wymiany. Wyciągnięcie, naprawa + części 150 zł. Dzięki chłopaki
karolkw Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Opublikowano 9 Marca 2012 Panowie problem z rozrusznikiem rozwiązany ale zaczęła migać kontrolka wykrzyknik i pikać.Co to może być?
badyl666 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Jak piknie trzy razy to znaczy niski poziom baterii. Do rozrusznika idzie dwa grube kable, jeden do baterii a drugi cieńszy do alternatora. Może ten drugi jest nie podpięty.
karolkw Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Opublikowano 10 Marca 2012 Kabelek jest podłączony. Dzisiaj rano klapa nic kontrolki mrugają przekaźniki skaczą a rozrusznik ledwo dycha. Dwie godzinki ładowania to samo czyżby roczne aku padło?
Rekomendowane odpowiedzi