Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaka wiertarka dla domowego majstra ??:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem 3 lata temu wiertarkę Skill w Praktikerze z sdesem za 249 zł i zapierdziela jak malinka . Duża płyta jej nie jest obca . Polecam Skilla .

Kris

Opublikowano

Zwracajcie uwagę jeszcze na jedną rzecz,mianowicie na sprzęgło,co by w razie blokady wiertła Wam rąk nie ukreciło:grin:

Opublikowano

ja od 15 lat mam taką na stanie....służy do dzisiaj..

969a6e7b8395eb5179591e275ca1355a.jpeg

jedyną wadą której niema (ale wtedy ciężko było dostać) to blokada obrotów do kucia.....

warto polegać na na firmie sprawdzonej, z tradycjami....

zawodowo na budowie pracujemy sprzętem MAKITA, pomimo że w rękach mają je ludzie niewykształceni (marokańczyki, murzyni) to jedyne co muszę naprawiać to zużyte szczotki i przecięte kable , rzadko kiedy pada coś grubszego... SOLIDNA FIRMA

nawet do prac domowych warto kupić SDS bo wymiana wiertła łatwa i moc uderzenia duża, więc wiercenie łatwiejsze

Opublikowano

Ja mam makite. nie jest jakas najdrozsza ale za to bangla jak nalezy... za 200-300 zł to wiertarke to wiercenia w drewnie mozna kupic

Opublikowano
za 200-300 zł to wiertarke to wiercenia w drewnie mozna kupic

No nie przesadzajmy ... :)

Wybór padł na Boscha. Albo PBH2100 albo PBH2000.

Opublikowano

Zielony bosch to typowy sprzęt dla majsterkowiczów, ale pewnie wystarczy. Ja używam elektronarzędzi AEG i póki co jestem z nich bardzo zadowolony także polecam :good:

Opublikowano

ZIELONY ale trwały,

jeśli cena zbliżona w zakupie wybierz serię 2100, ma ciut większą energię uderzenia. tylko wymień dodatkową głowicę wiertarską na taką bez kluczyka. z kluczem to udręka.

Opublikowano
Potrzebuję kupić jakąś wiertarkę na potrzeby domowe, czyli czasami wywiercić dziurkę to tu to tam ;) Udar koniecznie !!;) jeżeli ma to znaczenie to dziury będą wiercone w mieszkaniu "wielka płyta". Mam już komplecik wierteł (drewno, metal, beton) firmy Irwin ale nie SDS tylko zwykłe najzwyklejsze, dlatego wolałbym sprzęt ze zwykłą głowicą ewentualnie SDS z opcją redukcji. Kwestia najważniejsza - CENA !! chcę wydać max 200zł +/-50zł. Moc myślę min. 700W. Bosch chyba odpada bo jest za dużo podróbek na rynku i za tą kwotę nie kupi się nic konkretnego. W oko wpadł mi Eimhell RT-ID 75 z opatentowanym systemem odsysania pyłu z wierconej dziury.

Ktoś mi jeszcze zasugerował aby rozejrzeć się za młotowiertarką. Ponoć mają więcej powera przy udarze niż zwykła wiertarka z udarem. Tylko czy za w/w kwotę kupię coś rozsądnego ? co byście polecili i doradzili ??;)

Dzięki

Skil w tej cenie, prztrwal gruntowny remont mieszkania i dalej nieustraszony!

---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Zielony bosch to typowy sprzęt dla majsterkowiczów, ale pewnie wystarczy. Ja używam elektronarzędzi AEG i póki co jestem z nich bardzo zadowolony także polecam :good:

AEG inna półka cenowa ojciec używa tylko AEG półprofesionalnych i są naprawdę OK