Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem po uruchomieniu na mrozie / po wymianie sprzegla ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

mam kilka pytan:

Mam audi a4 2002 rok, 1.9tdi , 130 koni AWX

1.) ostatnio zauwazylem, ze po odpaleniu samochodu po nocy (TYLKO JAK TEMPERATURA JEST ponizej 0 stopni C) to przez ok 5/6 sekund, silnik normuje oboroty - tzn. spadaja od 1100 zeby zatrzymac sie na ok 850 i troszke pofaluja od 850 do 1100. w tym czasie samochod wibruje i "kopie" cos lekko pod maska. po kilku sekundach wszystko wraca do normy- czyli stale obroty i zero wibracji. jesli zgasze i uruchomie jeszcze raz silnik juz tego nie ma i wszystko jest ok. dzieje sie to tylko na mroznych temperaturach po nocy kiedy auto troche postoi w miejscu. cos przymarza po nocy ? o co chodzi :)- czy moze to miec zwiazek z nowym srzeglem

2.) druga sprawa to nie wazne, czy silnik zimny czy goracy ---> raz odpali na tzw strzala , a czasem odpali tak ze z 2 sekundy musze pokrecic.

co to moze byc ? paliwo sie cofa ? rozrusznik ? wkurza mnie to krecenie 2 sekundowe

vag nie pokazuje błedów, pompowtryski w normie. przebieg 220 tysiecy 100 % prawdziwy.

Opublikowano

co do odapalania po nocy to sprawdz czujnik temp. silnika i swiece zarowe mozesz tez sprawdzic vagiem snchro .co do drugiego problemu to sprawdz stan aku ,punkty masowe ,no i oczywiscie sam rozrusznik podejrzewam ze skonczy sie na wymianie łozysk wrozruszniku.

Opublikowano
  • Autor

1. jak sprawdzic czujnik temp. silnika i swiece zarowe ? - bledow nie ma zadnych

2. aku dobry, pkty masowe jak sprawdzic ? - czy to by powodowalo raz odpalanie na strzal a raz z 3 sekundowym mieleniem ? a cofanie paliwa jaki by mialo objaw i jak to zidentyfikowac?

Opublikowano
co do odapalania po nocy to sprawdz czujnik temp. silnika i swiece zarowe mozesz tez sprawdzic vagiem snchro .co do drugiego problemu to sprawdz stan aku ,punkty masowe ,no i oczywiscie sam rozrusznik podejrzewam ze skonczy sie na wymianie łozysk wrozruszniku.

podłącz VAGa i zloguj napięcie, temperature silnika. Gdy jest zimny i porównaj z temperatura otoczenia. podobnei gdy silnik jest gorący. zdarza się że czujnik G62 ulega uszkodzeniu, i fałszuje temperature.

sprawdz napiecie aku (VAGiem) w czasie pracy rozrusznika.

Opublikowano
  • Autor

Marcin, czy moglbys podac mi jakas instrukcje jak to sprawdzic vagiem ? mam kabel i vaga ale nie wiem jak to sie sprawdza