Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno samemu czy współwłasność - zniżki OC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zakup drugiego auta a praktycznie to kwestia 2-3 tygodni.

Audi mam na współwłasności z ojcem od 06.2010 - -60% zniżek na OC i AC ale ubezpieczenie jest na mnie

Czy jak teraz kupię auto tylko na siebie to jakie zniżki będę miał - takie jak ojciec czy dopiero powoli mi się nabijają i będę musiał znowu ojca prosić o przysługę?

Aha interesuje mnie tylko OC bo auto tanie.

Opublikowano

Kolego zależy ile lat byłeś współwłaścicielem,bo te zniżki to ojciec ma-Ty po roku masz 10%

Opublikowano
  • Autor

no jestem współwłaścicielem od 2009 ale to było inne auto - ale tam ubezpieczenie było na ojca

a Audi od 06/2010 i ubezpieczenie jest na mnie

Aha czyli mniej więcej tak to działa miałem nadzieje że jednak inaczej :eusathink:

Opublikowano

po 6 latach masz 60%.teraz nie masz pełnych.a mógłbyś przykombinować że masz full pokazać ubezpieczenie z tego auta. ale jak dojdą do tego będziesz miał problem.tak mi znajomy ubezpieczyciel mówił.:thumbup1: jeśli źle napisałem to niech mnie ktoś poprawi.:whistling:

Opublikowano
  • Autor

no ale teraz podobno jest ogólnodostępny system że zniżki można sprawdzić bez problemu

no nic ojciec będzie znów potrzebny

Opublikowano

to tym bardziej nie pokombinujesz.ja przez 6 lat zawsze miałem z ojcem.aż wypracowałem swoje.

Opublikowano
po 6 latach masz 60%.teraz nie masz pełnych.a mógłbyś przykombinować że masz full pokazać ubezpieczenie z tego auta. ale jak dojdą do tego będziesz miał problem.tak mi znajomy ubezpieczyciel mówił.:thumbup1: jeśli źle napisałem to niech mnie ktoś poprawi.:whistling:

Cris masz racje w 100% Michał, myślę ze lepiej będzie jak kupisz razem z ojcem,głowa spokojna

Opublikowano
  • Autor

aj człowiek chce być samodzielny i d*pa ale w sumie teraz za A4 płacę niecałe 500 zł OC właśnie dzięki tym zniżkom

A jak wygląda sprawa podatku po kupnie te 2% wartości auta - jak jest współwłasność to każdy znasz składa formularz do US czy wystarczy jeden z nas?

Opublikowano

jeden.chyba że kupisz z komisu z fakturą.to nikt

Opublikowano

Podjedz do jakiegoś centrum ubezpieczeń i zobacz jaką mają ofertę, niektóre towarzystwa na początek dają kilkadziesiąt procent zniżek, poprostu zapytaj o atrakcyjne oferty, a nóż dadzą ci na początek 40%

Audi mam na współwłasności z ojcem od 06.2010 - -60% zniżek na OC i AC ale ubezpieczenie jest na mnie

Czy jak teraz kupię auto tylko na siebie to jakie zniżki będę miał - takie jak ojciec czy dopiero powoli mi się nabijają i będę musiał znowu ojca prosić o przysługę?

Opublikowano
Podjedz do jakiegoś centrum ubezpieczeń i zobacz jaką mają ofertę, niektóre towarzystwa na początek dają kilkadziesiąt procent zniżek, poprostu zapytaj o atrakcyjne oferty, a nóż dadzą ci na początek 40%

takie firmy mają zaje....... drogie ubezpieczenia z tego co wiem.a po drugie 40 a 60 z ojcem to raczej wolałbym z ojcem mój mi nigdy problemów nie robił.:banan:

Opublikowano
  • Autor

wiecie to auto będzie o wartości nieprzekraczającej 2 tyś zł więc każda złotówka z OC ważna :kox:

Opublikowano

to wes tylko na ojca jak kazda zlotowa sie liczy najwyzej jak przywalisz to ojcowi znizki pojda. zapytaj sie ubezpieczyciela o przepisanie znizek razem z darowizna samochodu

Opublikowano
  • Autor

żadnej darowizny od razu umowa kupna pójdzie na dwóch - z darowizną za dużo zachodu w US trzeba pisma dostarczać itd itp