Opublikowano 17 Kwietnia 200818 l mianowicie tak; w moim autku od paru tygodni migala kontrolka od swiec zarowych i w czasie jazdy nagle przestala migac i auto zgaslo bez zadnego szarpania po chwili postoju uruchomilem silnik ponownie i znowu sie zapalila na chwile tak jak zwykle przy odpalaniu. jechalem dalej kontrolka migala tak jak ostatnio i po przejechaniu paru kilometrow znowu przestala migac i auto zgaslo. zanim przejechalem jakies 50 km zdazylo mi sie to chyba 5 razy prosze o pomoc * stosuj prosze wlasciwy prefix dla silnika oraz nadwozia pojazdu o ktory pytasz w watku (prefix uzupełniony) [Musashi]
Opublikowano 17 Kwietnia 200818 l Podepnij pod VAGa i wszystko sie wyjaśni, przyczyn może by wiele : http://www.a4-klub.pl/smf/migajaca_kontrolka_swiec_zarowych_podczas_jazdy-t7499.0.html;
Opublikowano 17 Kwietnia 200818 l podlacz VAG sprawdz bledy byc moze masz problem albo z zaslianiem ECU, pompy paliwa, sterowaniem PD, byc nadajnikiem obrotow walu, byc moze problem z immo nie miga kotrolka w kszatalcie kluczyka i autka? generalnie, podstawa jak wyzej - VAG. bez niego to szukanie po omacku
Opublikowano 18 Kwietnia 200818 l Miałem identyczny przypadek,jadąc zwróciłem uwage że zaczela mrygac kontrolka od swiec,po chwili autko zgasło jadac jakies 70 km/h i skrzynia na D myslalem ze juz p skrzyni bo toczylem sie jak by na luzie byla.Na poboczy probowalem odpalic auto ale bez skutecznie kotrolka mrygala nadal.Autko na lawete i do lekarza,po podpjeciu vag'a wyskoczyl blad skrzyni i słynnej pompy paliwa,na szczescie ocalała.Nic jej i skrzyni sie nie stało jednakze cały układ paliwowy jak i pompa do czyszczenia + wymiana filtru paliwa. Reansumując przyczyna zła jakość paliwa.BP po udokumentowaniu całej sprawy wypłaciła odzkodowanie Pozdrawiam
Opublikowano 18 Kwietnia 200818 l jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac.
Opublikowano 19 Kwietnia 200818 l jezeli ma sie automat, gasnie silnik, nie powinno sie pozwolic mu na toczenie trzeba jak najszybciej wyhamowac. Zgadza sie Musashi i tak własnie zrobiłem aż pies mi spadł z tylnego fotela a tak poważnie to uratowało mnie przed większymi kosztami... Pozdrawiam