Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie, przerywa itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co pokazywał vag.

Opublikowano
  • Autor
A co pokazywał vag.

Korekty lambda rosły na maksa w miarę rozgrzewania się silnika, sonda na bogato no i cięcie czasów wtrysków na maksa.

Od razu powiem że sonda sprawna bo wymieniałem na inną i efekt taki sam. To samo jeśli chodzi o świece, są nowe.

Opublikowano

Moja propozycja jest taka całkowicie zakręcić gaz i do czasu usunięcia usterki nie używać go i szukał bym przyczyny w tym zaworku na filtrze który odłączyłeś jeżeli dobrze pamiętam to jest gdzieś na forum podobna usterka z uszkodzonym zaworkiem na filtrze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Moja propozycja jest taka całkowicie zakręcić gaz i do czasu usunięcia usterki nie używać go i szukał bym przyczyny w tym zaworku na filtrze który odłączyłeś jeżeli dobrze pamiętam to jest gdzieś na forum podobna usterka z uszkodzonym zaworkiem na filtrze.

Aktualnie założyłem inny. Muszę go jeszcze sprawdzić dokładnie czy "stuka" ale VAG błędu nie pokazuje a w zbiorniku nie tworzy się ani podciśnienie ani nad ciśnienie.

---------- Post dopisany 22-03-2013 at 19:30 ---------- Poprzedni post napisany 24-02-2013 at 20:00 ----------

Już mnie to wkur***. Ostatnie dwa miesiące jeździłem na krótkich odcinkach to szarpanie jakoś mi strasznie nie przeszkadzało teraz znów jeżdżę trochę dalej i jest masakra. Ostatnio wymieniłem rozrząd bo była już pora a stary wydawał się nie zgrany idealnie według znaków. Wymieniłem go na nowy, idealnie podłóg znaków ale problem pozostał. Pierwsze przejazdy po wymianie rozrządu były w miarę ok, przynajmniej benzyna - szedł dobrze. Potem zająłem się ustawianiem LPG, auto trochę pochodziło, nagrzało się dobrze i d*pa. Zaczęło szarpać zarówno na LPG jak i na PB co dziwne na PB nawet bardziej głównie przy przyśpieszaniu tak jakby brakowało mu paliwa tym bardziej że wykręciłem świece i były czyste. No ale gdyby winny był filtr paliwa itp to na LPG powinno być dobrze a szarpie dokładnie w ten sam sposób. Nie wiem co jest grane. VAG jak zwykle milczy - jedynie błąd o niedobranej mieszance i tyle. Standardowo korekty na maksa, ale co dziwne po mocniejszym dogrzaniu kiedy objawy szarpania się nasilały korekty leciały w okolice zera (+-3%). Coraz mniej z tego rozumiem. Z jednej strony jakby go zalewało a z drugiej jakby nie miał paliwa.

Po weekendzie wymienię filtr paliwa bo ten ma już z rok i chyba będę musiał sprawdzić wszystko po kolei od początku do końca: cały układ zasilania PB i wtrysku PB, po przez zapłonowy. Niestety nie wszystko da się w warunkach garażowych sprawdzić i to mnie boli.

• 5 lat później...
Opublikowano

jak zresetować kompa w VAGu 311 i co może źle wpłynąć po takim zabiegu? mam LPG to jakieś parametry przestawi ?

Opublikowano
17 minut temu, Marcin Gugu33 napisał:

jak zresetować kompa w VAGu 311 i co może źle wpłynąć po takim zabiegu? mam LPG to jakieś parametry przestawi ?

Klemy odepnij to Ci się wszystko zresetuje ale ustawienia gazu zostaną takie jak masz.

Opublikowano

ponoć reset ECU zrobi to całkowicie - a klemy miałem odpięte przy rozrządzie przez 3 dni.

Opublikowano

Jak gaz jest źle ustawiony to po zdjęciu klem po kilku dniach wróci do tych samych ustawień.