Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-przepływka kaput

-stat. kąt wtrysku do poprawy

-zmniejsz troche dawke paliwa

Opublikowano
  • Autor

witajcie, po odłączeniu wtyczki od przepływomierza jak powinno zachowywac sie auto?

Teraz pokonałem trase 10km przy odlaczanej przepływce i powiem tak, że wydaje się na troszkę słabsze ale tylko troszke. czy powinna byc duza roznica? Jezeli tak to sproboje wg instrukcji znalezionej j ą zregenerowac a jak nie to po przeczytaniu forum zdecyduje sie na nowa orginalna z ASO.

I wg tego co tu napisal bartek, po wymianie przeplywki powinna wrocic moc do autka?

I jeszcze pytanie o:

-stat. kąt wtrysku do poprawy

-zmniejsz troche dawke paliwa

do jakiej wartosci poprawic powyzsze rzeczy?

Dzisiaj przyszedł mi zestaw 2 blach z allegro do zaslepienia EGR, wg logow i wg mnie ona chyba działa bo sie otweira i zamyka, czyli narazioe nie ma sensu zaslepiec?

Opublikowano

POwiem CI tak zaczne od przepływki.Jeśli odpeniesz przepływkę auto musi być słabsze.Bo ECU nie dostaje informacji ile dostaje sie powietrza tylko dobiera z pamieci wartości zastepcze.Silnik pracuje wtedy w tzw. trybie awaryjnym.Bedzie słabsze ale powinno równomiernie przyspieszac.

Co do stat. kąt wtrysku to gdzieś w dziale warsztat jes opisane w jaki sposób przestawia się ten kąt on dokładnie nazywa się kąt wyprzedzenia początku tłoczenia tu masz poprawna wartość jaką powinieneś sprawdzic na vagu.

http://img227.imageshack.us/img227/999/kuva2xn2.png

Teraz tak powinieneś wyciągnąć dolot wyczyścic go bo w środku za pewne jest zawalony smółą przynajmniej ja tak miałem.I wtedy zaślepić EGR aby ponownie Ci nie zabrudziło dolotu.Mysle ze wiesz jak działa EGR i po co on jest,dlatego radze Ci go wywalic

Opublikowano

-stat. kąt wtrysku do poprawy - 49 do 51

-zmniejsz troche dawke paliwa - ok. 3-4mg/suw

Opublikowano
  • Autor

dawke paliwa zmieniłem, a stat kat wtrysku poległem... nie mogłem odkrecić dolnej śruby w otworze od koła.. musze kupic bardzo krotka przedłużkę bo gdzieś mi sie zapodziała..

a tak poza tym to stat kat wtrysku jest wbloku 000 i to jest 2 czy 3 kolumna? w moich logach wartosc 008 czy 036 ??

Wymieniłęm przepływke na druga ktora leżała sobie w garazu i auto dostało power'a ale zaraz złapało błąd i przechodziło w tryb awaryjny. Sproboje ja zregenerowac a jak sie nie powiedzie to nowa z ASO. Zaraz wstawie nowe logi, zobaczycie czy cos sie zmieniło.

Opublikowano

trzecia kolumna z wartością 008 to jest statyczny kąt wtrysku

Opublikowano
drugie okienk to co u Ciebie jest 36

Wprowadzasz w blad kolege... I nie poprawsz tego. :facepalm: