Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Prośba o analizę po SWAP'ie z 1Z na AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wstawiam logi kolegi dudi75, jego auto przeszło przeszczep serducha z 1z na awx. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy i co fachmani źle zrobli to wyregulowanie pedału gazu na maxa tylko 83 %(chyba ze stary pedał od 1z nie współgra ze sterownikiem od awxa??).

Są jeszcze 2 błędy których się nie da skasować:

18058 P1650 Data Bus Powertrain Missing message fr.instrument panel ECU

16955 P0571 Cruise/Brake Switch (A) Circ Malfunction

A i jeszcze jedno ludzie którzy mu to robili nie dorzucili mu pompki do baku a chyba w PD powinna być ?? Auto pali bez problemu.

a oto logi :

GRUPA 03

697fd75b3160cfc4.jpg

GRUPA 10

3efedae7d67976f9.jpg

GRUPA 11

4cd3cc5e966664ab.jpg

GRUPA 11BS

c514a65fae841a7f.jpg

12e4fbfb6c18d849.jpg

Opublikowano

Dzieki grzanek za zrobienie logow i za zalozenie watku :th: i pomysl nad tymi zegaram :gwizdanie: no i cos z tym gazem trzeba zrobic bo dzisiaj mnie objechalo BMW 335 xi prawie ja mialem :polew: :polew:

Opublikowano

No to napierw trzeba bedzie sie uporac z tym pedalem gazu :evil:

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie ma tych 83% a ledwo 80 % :thumbdown:

Zrobcie jeszcze raz wszystkie potrzebne logi na obu grupach, ale tak porzadnie.

Tyle to i ja wiem. Na razie trzeba sie uporać z tymi błędami i z pedałem gazu. A do oceny jest praca turbinki . Wydaje mi sie że jakoś dziwnie sie zachowuje więc czekam na opinie. No i ta pompka w baku potrzebna w końcu czy nie??

Opublikowano

itam wstawiam logi kolegi dudi75, jego auto przeszło przeszczep serducha z 1z na awx. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy i co fachmani źle zrobli to wyregulowanie pedału gazu na maxa tylko 83 %(chyba ze stary pedał od 1z nie współgra ze sterownikiem od awxa??).

:wink4: :wink4:

No duduś tak jak na wstepie napisałeś "nie współgra"tzn nie czyta map zadanych :wink4:

Tu leży problem w eku do moda :naughty: :naughty:

Stary 1zecior ma 8 bit. sterownik -chyba trza zapodać 16-kie

Pozdrówki

PS> napisz do speców od swapu .-Dział tuning np-mistrz Włodek ,czyli mastera rogalottiego :hi: :hi:

Opublikowano
  • Autor

komp jest od AWX'a podobno . po czym stwierdziłeś ze został stary od 1Z :mysli:

Opublikowano

Nawet nie ma tych 83% a ledwo 80 % :thumbdown:

Zrobcie jeszcze raz wszystkie potrzebne logi na obu grupach, ale tak porzadnie.

Tu pomoże tylko mistrz rogalotti :naughty: :naughty: :hi: :hi:

Opublikowano

Wyslalem mu PW mam nadzieje ze jak bedzie mial czas to zerknie ;( mistrzu pomoz :notworthy:

Ale komp jest od AWX sam widzialem jak to wszystko przerabial :confused4:

Opublikowano

nie podobno tylko napewno jest od AWX-a ..... :wink4: [to akurat widac]

Opublikowano
  • Autor

Ok, dudi sprawdzałeś ten pedał?? Czy idzie go podciągnąć??

Opublikowano

Na razie nie mialem zabardzo czasu bo z dziecmi musialem siedziec :no:

Nie moglem w nocy spac o ten pedal :wallbash: [br]Dopisany: 20 Kwiecień 2008, 12:21 _________________________________________________Wiem co to za bledy ale niewiem o co w nich chodzi :gwizdanie:

18058 P1650 - Magistrala danych napedu,brakujace informacje z zestawu wskaznikow

16955 P0571 - Wlacznik F1 swiatel hamowania, niedopuszczalna wartosc sygnalu

Moze mi to teraz jakis magik wyjasni na chlopski rozum co to znaczy i czy to wazne czy nie

grzanek zagladalem do pedalu gazu ale ja tam nic nie widze i tego nie rozkminie :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Heh jeśli chodzi o ten 18058 to poprostu licznik jest za stary i nie obsługuje magistrali CAN i nie współgra z ECU. No nie wiem co z tym pedałem jak byś chciał podleć do mnie, rozbierzemy i będziemy myśleć :th:. Kolejne pytanie do znawców PD co daje pompka w baku po co ona jest , jakie ona ma spełniać funkcje skoro w tym aucie nie ma a lata??

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze tutaj bedzie problem ze sprzetem ... [inny potencjometr pedalu gazu] ...

generalnie nie do oporu ale pompuje zdrowo .... :rolleyes:

[a dywanik sie przypadkiem nie zawinal .... :naughty:]

Opublikowano
  • Autor

nie nie pedał gazu już dziś poprawiłem jak dudi dojedzie do domu to zda relacje auto bardzo ożyło ale jest inny problem coś z dawkami w 08 jest pomieszane, zaraz wrzucę loga

grupa 08

05ca254e3de9097f.jpg

grupa 03

6894e33b251b6bcd.jpg

Opublikowano

Grzanek tak to zapier.....la :shocked: ze balem sie jechac :polew: dzieki wielkie za pomoc :hi: najdziwniejsze bylo to ze jak ujmowalem gazu to on zapiepszal jaszcze czybciej :polew: a co do gazu to chyba nigdy nie bedzie na 100% .Za pierwszym razem na spocie tez byla roznica 3% jak robilismy logi bylo 80% a jak sprawdzalismy pedal na zgaszonym silniku bylo 83 % .A w czoraj bylo 97% i 100% . Ale roznica kolsalna jeszcze raz wielkie dzieki :notworthy:

Opublikowano

nie nie pedał gazu już dziś poprawiłem jak dudi dojedzie do domu to zda relacje auto bardzo ożyło ale jest inny problem coś z dawkami w 08 jest pomieszane, zaraz wrzucę loga

no to co jest/bylo z tym gazem ... ?

a lmm jest od AWX-a .... ? [bo cos nisko mierzy i obcina gnoj ]

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie patrzyłem na ten IMM jaki ma numer ale strasznie dziwnie daje te dawki. A jeśli chodzi o pedał gazu to po prostu fachmany nie wyregulowali go na cięgle, a powiedzieli ze jest ok.

Opublikowano

nie podobno tylko napewno jest od AWX-a ..... :wink4: [to akurat widac]

A gdzie Spankuś ?-

chciałbym wieżyć że w logach :hi:

Opublikowano
  • Autor

Imm jest na pewno od AWX-a sprawdzałem po numerach w etce więc ten problem odpada, a czemu tnie tak dawki....??

Opublikowano

Imm jest na pewno od AWX-a sprawdzałem po numerach w etce więc ten problem odpada, a czemu tnie tak dawki....??

albo filtr powietrza jest juz jak stara skarpeta albo lmm do wymiany ... :wink4: [innej opcji nie widze]