kelevra Opublikowano 15 Marca 2012 Opublikowano 15 Marca 2012 Witam wszystkich w temacie. Po kompletnym remoncie głowicy 2.0 tfsi i złożeniu nowego rozrządu wyskakuje błąd diagnozowany z VAS o treści: -przestawienie wałka rozrządu w kierunku później ,nieosiągnięta wartość wymagana. Kod błędu ogólny p0011 z VAS 00017. Po skasowaniu błędu wywala na nowo tylko po ostygnięciu silnika. Poczynione kroki w tym kierunku: -wymiana zaworu sterującego fazami rozrządu ponieważ stary puszczał ojej.Mechanik myślał ,że to przez ten zawór ale nadal bez zmian. Mechanik odpowiedzialny za rozrząd jest pewny ,że wszystko jest OK.Mówi że może zdjąć pokrywę i sprawdzić znaki i krzywki. Dodam że po remoncie auto zrobiło 1000 km.Moc jest. Proszę o poradę co dalej sprawdzać. Z góry dzięki za pomoc.
bawół1 Opublikowano 18 Marca 2012 Opublikowano 18 Marca 2012 Zdejmowane były wałki ? jeśli tak to przychodzi mi do głowy błędne ich ustawienie. Pozostaje zdjąć dekiel.
Zapłon Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam kolego kelevra jak poradziłeś sobie z tymi błędami 00017 p0011 ? Bo mam ten sam problem i nie wiem co robić
Rekomendowane odpowiedzi