Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immobilizer b5 problem, szukam fachowca z śląska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem moją A4 z jednym kluczem, kiedyś mechanik przy okazji wejścia w mój komputer stwierdził iż mam zablokowany immobilizer. Szwankowała mi też centralka to postanowiłem na aledrogo zakupić centralkę z 2 scyzorykami. Centralkę sam sobie założyłem i pięknie chodzi. Dałem też wyfrezować kluczyki i tutaj niespodzianka. Wkładam do stacyjki i zaczyna mi mrugać kontrolka z immobilizera, czyli immobilizer działa. I teraz poszukuję fachowca który mógł by mi coś na to poradzić, co z tym zrobić i w ogóle.

Dodam że jeżdżę na gazie i jak silnik jest rozgrzany to po przekręceniu kluczyka od razu przechodzi na gaz więc immobilizer na nic się zdaje. Rozpatruję parę opcji, odłączyć całkowicie immobilizer, kupić chipy do kluczyka i doprogramować, albo wydłubać chip z oryginalnego kluczyka i przykleić na stałe w pobliżu pętli przy stacyjce. Z tym że z tym może być problem, transponder jest w szklanej rurce i może się stłuc przy próbie wydobycia go.

Na razie byłem tylko u jednego elektromechanika który zażyczył sobie za usunięcie go z komputera 300zł. Moim zdaniem to jest lekka przesada.

Proszę o pomoc w postaci pomysłu co z tym zrobić bądź wskazania mi jakiegoś fachowca z śląska który mógłby się tym zająć.

Pozdrawiam

Opublikowano

a nie lepiej wyciągnąć transponder ze starego i włożyć do scyzoryka??

Opublikowano
  • Autor

Można by, ale mam tylko jeden oryginalny kluczyk z transponderem i w razie zgubienia będzie znowu problem, po to dorabiałem drugi żeby uniknąć nieprzewidzianych sytuacji. Poza tym wydłubać ten transponder to będzie mistrzostwo, on jest zalany jakimś klejem i w dodatku jest szklany. Jak zacznę dłubać i mi pęknie to co wtedy?

Opublikowano
Można by, ale mam tylko jeden oryginalny kluczyk z transponderem i w razie zgubienia będzie znowu problem, po to dorabiałem drugi żeby uniknąć nieprzewidzianych sytuacji. Poza tym wydłubać ten transponder to będzie mistrzostwo, on jest zalany jakimś klejem i w dodatku jest szklany. Jak zacznę dłubać i mi pęknie to co wtedy?
który to rok auta??
Opublikowano
Centralkę sam sobie założyłem i pięknie chodzi. Dałem też wyfrezować kluczyki i tutaj niespodzianka. Wkładam do stacyjki i zaczyna mi mrugać kontrolka z immobilizera
teraz poszukuję fachowca który mógł by mi coś na to poradzić, co z tym zrobić i w ogóle.

po prostu dokodować nowy kluczyk, bedzie potrzebny pin do zgearów i vag... lub tylko vag tacho :hi: koszt na allegro okolo 50-70zl

Opublikowano
  • Autor

hmm cena ok, ale najpierw muszę rozpoznać jaki tam jest transponder i taki zakupić bo tamte kluczyki są puste w środku

Opublikowano
98' b5
przyjedz do mnie przełożymy ten transponder i zaadoptujemy nowy do drugiego scyzoryka

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:18 ----------

hmm cena ok, ale najpierw muszę rozpoznać jaki tam jest transponder i taki zakupić bo tamte kluczyki są puste w środku
megamos crypto ID 48
Opublikowano
  • Autor
przyjedz do mnie przełożymy ten transponder i zaadoptujemy nowy do drugiego scyzoryka

No niema sprawy tylko kiedy możemy się umówić, podaj nr tel na PW to się z Tobą skontaktuję.

Opublikowano

koszt transpondera na allegro 10-13zł szt a zabawy w kodowaniu 10minut :wink:

ps a jak to jest ostatnio rozebralem kluczyk a a obudowa od pestki szklana byla peknieta a immo dziala prawidlowo (drzen nie jest naruszony)

Opublikowano
koszt transpondera na allegro 10-13zł szt

nie przesadzaj az tak tanio to nie jest choc rzeczywiscie cena jest do przyjecia

Opublikowano

A czy można wyłączyć Immobilizer b5 rok 1996 ? bo u kolegi po długim postoju działa a później dopiero za piątym razem odpali a tak cały czas mruga , zaczęło u niego to się dziać jak założył gaz

Opublikowano

No niema sprawy tylko kiedy możemy się umówić, podaj nr tel na PW to się z Tobą skontaktuję.

problem rozwiązany.Kolega przyjechał do mnie i wszystko poszło pięknie,gładko i hula jak należy.:wink:
Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam i dziękuję jeszcze raz