daniel37 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam Mam problem... Po wymianie rozrządu i nabiciu klimy agregat nie startuje. Klima wyrzuca kod błędu 22.1. Gdzie dokładnie znajduje się ten czujnik? Podejrzewam że podczas wymiany rozrządu został rozłączony. W jaki sposób można wyświetlić ewentualne inne kody błędów klimy? Pozdrawiam Daniel
sparki Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 miałem taki sam problem poczytaj http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahl_blad_221_i_zapasowa_wtyczka_pod_maska-t27610.0.html poszukaj takiej wtyczki jak jest na zdjęciach a sam czujnik to taki walec który znajduje się pod prawym reflektorem wkręcony w chłodnice klimy ...a co do innych błędów klimy to wyśpiewa ci wszystkie na 1c kanale klimatronika pozdro
daniel37 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dzięki - dzisiaj wszystko mi wyśpiewa! Pozdro D.[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 11:12 _________________________________________________o jaki czujnik chodzi w błędzie 22.1 ? w kodach pisze: wyłącznik wysokiego ciśnienia.. mam za małe to ciśnienie czy za duże bo juz zgłupiałem czy możliwa jest sytuacja ze za mocno nabili klimę? ale chyba jakiś zawór upustowy powinien być... dzięki Już znalazłem ten czujnik. Tak jak się spodziewałem był niepodłączony. Dotarłem do niego dopiero po demontażu prawej kratki w spojlerze. Klima odżyła. Kratka niestety nie bo urwał się plastikowy zaczep - badziewna konstrukcja swoją drogą. Nie można było dać zwykłych śrub czy wkrętów? Pozdrawiam
wojtek2626 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam pytanie dotyczace klimy czy przy pustej klimie po właczeniu klimy ( mam ręczna) czy powinien sie włączyc wentylator i drugie pytanie czy czujnik 4 pinowy ( wys. niskie cisnienie) powinien byc przy chłodnicy czy przy osuszaczu, bo mam w tym drugim miejscu a na chłodnicy jest miejsce na jakis czujnik.[br]Dopisany: 30 Kwiecień 2008, 15:25 _________________________________________________Czy przy manulanej klimy mozna jakoś sprawdzic błedy czy tylko za pomoca prób i błedów
Rekomendowane odpowiedzi