Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8T] szarpanie silnika podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas przyspieszania auto szarpie i się dławi A4 1.8T. Po podłączeniu pod kompuiter wyszedł błąd: Regulacja składu mieszanki. Kontrola dodawania mieszanki. Co powinienem skontrolować odnośnie tego błędu bądź wyregulować. Czekam na info. POZDRAWIAM

Opublikowano

Żeby było dobrze to zrobić pełną analize i poustawic kompa jak też pokasować błedy,dorażnie to przestawic silnik w tryb awaryjny i bedzie chodził dobrze(np.odepnij na chwile kostke-wtyczke od przepływki)ale zaznaczam jest to działanie dorażne.pozdro

Opublikowano

witam

Mam ten sam problem, odpiełem przepływkę i nic to nie zmienia. Czy juz czas aby ją wymienic, czy to coś innego? W czasie szarpania zapala się kontrolka, pomiga i gaśnie.

Opublikowano

samochód na gaz jest ?

Opublikowano

nie, auto nie jeździ na gaz

Opublikowano
witam

Mam ten sam problem, odpiełem przepływkę i nic to nie zmienia. Czy juz czas aby ją wymienic, czy to coś innego? W czasie szarpania zapala się kontrolka, pomiga i gaśnie.

odpiąć przepływke na chwile i podłączyć z powrotem,a i jaka kontrolka sie zapala?bo to też może dużo wyjaśnić.pozdro

Opublikowano
Mam ten sam problem, odpiełem przepływkę i nic to nie zmienia

To chyba masz inny problem niż norek. Jesli odpiąłeś przepływkę i nic się nie zmieniło to TAK, czas ją wymienić.

Opublikowano
  • Autor

zacząłem eksperymentować, po odpięciu przepływki auto dalej szarpie ale czuć że auto jest wyraźnie słabsze tak więc podpiołem przepływkę a odpiołem sądę i auto dalej szarpie jak szarpało ale obroty nie skaczą ( przy starej sądzie skakały. Podiołem auto ponownie pod kompa i sprawdziłem sondę a tam jakiś dziwaczny wykresik a mianowicie sygnał z sondy jest w lini porstej bliski "0" nagle skacze do góry poza zakres przez chwile nie ma sygnału i nagle powraca do zera i tak w kółko. Sąda jest nowa (Bosch uniwersalna 4 przewodowa do A4, kupiona od sprzedawcy ze strony :www.motomaximus.pl). Czekam na jakieś wskazówki.

Opublikowano

norek, pytając czy masz auto na gaz miałem właśnie na myśli uszodzoną sondę Lambda. To jest częsta usterka w zagazowamych autach (czy tam "skundlonych" :twisted: )

Jeśli masz na gaz (nie napisałeś), to w VAGu ten wykres będzie trochę inny- będzie to symulacja.

Opublikowano
  • Autor

sorki że nie napisałem ale auta nie mam na gaz, a ta sonda coś szwankuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja tez tak mam a czy słychać przy tym takie sycznie??

jesli tak to jest pęknięta rura gumowa od turbiny nie ma jej widac za chłodnicą kompresja przez dziure ucieka i dlatego tak szarpie koszt rury gumowej około 150 zł wyminilem i jedzie normalnie :P

pozdro