Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaką cyfrową lustrzankę kupić dla początkującego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcie fajne :)

Zapraszam do zapoznania się z moją nocną galerią. Większość zdjęć roiona z ręki :evil: Niektóre tylko na statywie i te ostatnie (mosty) ze statywu.

Nikonem D50

http://picasaweb.google.com/karol.paczkowski/WarszawaNoc

Opublikowano

no ja tez jestem zadowolony i to bardzo narazie strzeliłem takie foty ;p

ja statyw juz mam :)

a co do obiektywu to chce miec te oba poniżej

brakuje mi strasznie zoomu :(

wiec ten pierwszy pojede chyba kupic w tym tygodniu :P

http://www.allegro.pl/item352868789_fotojulia_canon_90_300_warszawa_sklep_nowy_.html

http://www.allegro.pl/item352108025_fotojulia_canon_50_1_8_warszawa_sklep_nowy_.html

jestem tak zadowolony z tego aparatu ze to szok :)

cały czas sie ucze :) zamówiełm juz soczewki makro

zobaczymy czy da sie inne dziwne stworzenia fotografować

ale mysle ze fotografia moze stac sie moim kolejnym kosztownym hobby

Opublikowano

bardziej zadowolony bedziesz z modelu 75-300 usm. Nie dosc ze to nowsza konstrukcja, to lepsza optycznie. Ma silnik USM czyli praktycznie bezszelestny autofokus. A jesli wspomniales o fotografowaniu stworzen to im cichsze dzialanie sprzetu tym lepiej. Obiektyw 50 f/1.8 do calkiem dobra konstrukcja, ba dla poczatkujacego fotoamatora bedzie bardzo dobra. Jakosc obrazu obiektywu staloogniskowego od zooma zawsze bedzie lepsza. Na przyszlosc polecam tez dozbieranie do szerokiego zoomika Tamron 17-50 f/2.8. Mimo, ze to dosc glosny sprzet (chodzi troche jak wiertarka) to bardzo dobry optycznie. Sam go uzywam dosc czesto i mimo, ze to jeden z dwoch amatorskich obiektywow jakie mam, jestem z niego bardzo zadowolony.

pozdrawiam

Opublikowano

narazie będa takie obiektywy :)

narazie bedzie ten z wiekszym zoomem a kit pozostanie do fotografowania z mniejszej odległosci ;)

a ten obiektyw 50 f/1.8 bedzie z czasem ;)

mysle ze ten tlele obiektyw i obiektyw kitowy uzupełnia moje potrzeby :)

Opublikowano
  • Autor

Ja już prezent wręczyłem. Po 10 minutowym szoku juz wszystko gra. Śniadanka konkret :th:

Boberek...zdjęcia kfiatusków nam pokazujesz ?? :blink::mysli::kox:

Opublikowano

Ja już prezent wręczyłem. Po 10 minutowym szoku juz wszystko gra. Śniadanka konkret :th:

jak rozumiem to śniadanka z kolacją lub lepiej brzmi kolacje ze śniadaniem :naughty::kox:

Boberek ocenzurował zdjęcia, i dlatego są tylko "kfiatki" :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

jak rozumiem to śniadanka z kolacją lub lepiej brzmi kolacje ze śniadaniem :naughty::kox:

Boberek ocenzurował zdjęcia, i dlatego są tylko "kfiatki" :gwizdanie:

Warto było dac taki prezent...tyle powiem :th:

I dzięki chłopaki, że udało nam się ugadać taki niezły deal :th:

Opublikowano

pokazuje kfiatki :P bo obiektyw nie pozwala z duzych odległosci roboc innych zdjec bo ma za mały zoom ale jade w tym tygodniu :P negocjowac cene za obiektyw :)

chciałem wam pokazac jaki ten aparat jest wstanie zorbic fote :P

dupeczki będa z czasem :P jak bedzi eobiektyw z duzym zoonem :P:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Zademonstruje, że automatem (OLYMPUS mju 750) tez pikne zdjęcia wychodzą

463382d07c3afdfd.jpg

9a0b8851ff02fd0d.jpgo

PS. Może by otworzyć temat naszych fotograficznych wypocin

Opublikowano
  • Autor

Tak tak.

Opublikowano

Dobry pomysł ze stworzeniem wątku zdjęć własnej "roboty" :th:

Zrobcie wątek to i ja wrzuce kilka swoich fotek :tongue4:

Opublikowano

Mam taki statyw i polecam :th:

Opublikowano

Mam taki statyw i polecam :th:

a jak z jego wytrzymałością ? tzn nie luzują się te połączenia ?

Opublikowano

Czytałem ten artykuł , ale lustrzanką nie nakręce filmu... niestety :thumbdown:

Opublikowano

Planuję zakup aparatu cyfrowego , a że nie za bardzo się na tym znam więc może mi pomożecie wybrać coś sensownego...

Ten mi się podoba no i przedział cenowy mi pasuje : http://www.allegro.pl/item359610172_panasonic_lumix_dmc_fz18_2gb_etui_18xzoom_fvat_rat.html

Dobrze celuje ???

Zły to on nie jest, ale sa lepsze. Jeśli chodzi o kompakty, to ciężko to dostania jako nowy sony R1. Poza tym z dużych starszy już fuji fd6500 (sam go mam, rewelacyjna jakość), troszkę bardziej wypaśny, niestety minimalnie większe szumy fuji fd9600, no i jest droższy. Jak chcesz mały to canon G9. Canon S3is i S5is też niezłe. Wszystkie powyższe zakrawają o profesjonalizm. Jak chcesz poprostu od czasu do czasu coś pstryknąć, to w zasadzie wszystkie są niezłe! Nie daj się tylko zwieść megapikselom, bo ich duża ilość niestety daje więcej złego niż dobrego. Zoom cyfrowy też sobie daruj, a i nawet nasto krotny optyczny nie wnosi nic dobrego.

Opublikowano

Niechciałem przeszkadzać jak prowadziliście burzliwą dyskusjęale, ale skoro skończyliście to zapytam: a co myślicie o Sony Alpha 350? Mnie poza większą rozdzielczością, której pewnie i tak nie wykorzystam (nie potrzebuje) przekonuje jeszcze podglą "live" na wyświetlaczu, który ułatwia robienie zdjęć, np. na wyciągniętych w górę rękach. Ponieważ moja edukacja z zustrzankami zakończyła się na poziomie przaktycznie zenita, więc niewiem naprzykład jak jest z faktem kompatybilności obiektywów?

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, jakie są plusy, a jakie minusy tego aparatu.