Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pytanie o sprężyny h&r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie jak wymieniałem wahacze to okazało się że mam zamontowan sprężyny firmy h&r 29 751VA h&R 6/2000 czerwone, o ile one obniżają samochód i czy dobrze współ grają z ori amortyzatorami

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

te twoje spręzynki wg. katalogu mają obniżyć 30 mm przód i tył co do amorów nie wiem. Mam własnie sam problem bo mam też h&r czerwone ale wersje Low 60/40mm i nie wiem jakie amory do tego założyc, czy podejdą standardy czy musze szukać jakiś sportowych?

Pozdrawiam

Opublikowano

do 30 mm ujdzie standard choć i tak moim zdaniem wykończy go to 2 razy szybciej niz zwykła sprężyna do low 60/40 mm standard padnie szybciutko tylko sportowe - swoją drogą h&r są twarde jak taczki wiec dziwne że szybciej nie zauważyliście :kox:

Opublikowano

to jeszcze jedno - jak jeżdzę po nierównościachto w aucie słychać głuchy dzwięk, przy najechaniu szybciej na krótka ale głęboką nierówność jest aż takie nieprzyjemne uderzenie - czy to wynik obniżonej zawiechy czy kwestia zajechanych amorów? W sumie to moje pierwsze tak niskie zawieszenie - wczesniej jezdzilem alfa romeo 156 na fabrycznym obniżonym zawieszeniu ale takiego efektu nie było, wszystko chodziło cichutko.

Opublikowano

Za miekkie amory w stosunku do krótkiej sprezyny ....

Opublikowano

albo laczniki stabilizatorow... maly shit a robi tyle szumu:/

Opublikowano

do 30 mm ujdzie standard choć i tak moim zdaniem wykończy go to 2 razy szybciej niz zwykła sprężyna

U mnie springi H&R i zwykłe amory Monroe i po roku czasu na polskich drogach ..wszystko jest ok . Amory ok 60 % .. :decayed:

Opublikowano

pare dni temu zmnieniłem amorki - założyłem nówki bilsteiny i przestało tak dobijac uffff - okazało się że amory ledwo zipiały - niestety w aucie dalej słychac dość meczący głuchy dzwięk podczas jazdy po nierównościach - zobacze te łączniki stabilizatorów - dzieki za rady

aha - okazało się też ze mam h&rki 30/30 a nie 60/40 - to ze tak leżało to była wina zajechanych amorów :D:kox: