Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Na jaką skrzynię biegów mogę zmienić obecną DHE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kończy mi się skrzynia biegów a dokładnie układ różnicowy dostał takich luzów, że przestaję, to już być porzyjemnośc z jazdy Audi A4 z silnikiem 1.6 ADP (1997). :wallbash: Regeneracja nie wchodzi w grę bo, to za duży koszt. Według oznaczeń w samochodzie powinna być założoną skrzynia biegów DHE. Pytanie moje dotyczy, jaką jeszcze wg, np: ETKi mogę szukać i śmiało zakładać o innym oznaczeniu skrzynię biegów? :hi:

Opublikowano

ADE, CTD, DCM, DCN, DHC, DHE,

Opublikowano
  • Autor

ADE, CTD, DCM, DCN, DHC, DHE,

Dziękuje "musashi" za podpowiedź. Jakbyś mógł jeszcze dodać, czy dane pochodzą z Etki, czy też z innego źródła? - bo muszę powiedzieć, że duży wybór :kox:.

Opublikowano

z innego zrodla :naughty:

a co by ubiec ewentualne pytania z zestawien serwisowych.

Opublikowano
  • Autor

Witam !

Znalazłem na allegro (nr aukcji: 354250511) skrzynię biegów, którą sprzedający określa jako: SILNIK- AHL SKRZYNIA DCN21096 ROK 1997 PO 90TYS KM, czyli wg. opisu tj. to co szukam. Zastanawiają mnie dwie rzeczy:

1. Skrzynia pracowała z silnikiem AHL?

2. Nie wiem, co to jest za przewód zaznaczony przez zemnie czerwoną strzałką, ponieważ w moje skrzyni tego niema?

3. Pytanie ostatnie, czy kupować taką skrzynię ?

f6865e0d96c3d83f.jpg

Opublikowano
2. Nie wiem, co to jest za przewód zaznaczony przez zemnie czerwoną strzałką, ponieważ w moje skrzyni tego niema?

To przewód od wysprzęglika (przewód jest ucięty i wygląda jakby "wyrastał" ze skrzyni w miejscu wskazanym strzałką) , i po mojemu na 100% taki sam jest u Ciebie :)

Pozdrawiam!

• 5 lat później...
Opublikowano

Mam pytanie czy skrzynie z oznaczeniem DHE ktra pracowała z silnikiem 1.6 mogę zamienić na DWH. która pracowała z silnikiem 20 5v bez turba ...

Opublikowano

A ja jeszcze o coś zapytam czy do silnika o jakim mowa w temacie tj 1.6 ADP podejdzie skrzynia 6-cio biegowa. I czy taka skrzynia się sprawdzi na takim silniku? Czytam czysto hobbystycznie u siebie mam automat, może kiedyś przełożę na manual ale narazie tak tylko pytam.