Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] Wymiana paska rozrządu - który warsztat polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako nowo upieczony posiadacz A4 (a właściwie S4 :quattro:) stanąłem przed koniecznością wymiany paska rozrządu.

Silnik to V6 30v 2.7 turbo, rocznik 1999. Podobnież :mysli: przejechał ok. 204 tys.

Części - firmowe zamienniki - udało mi załatwić po znajomości ze sporym upustem :naughty:

Natomiast mam problem ze znalezieniem odpowiedniego serwisu, który mógłby się tym odpowiedzialnie i NA PRAWDĘ kompetentnie zająć.

Znajomy znajomego :fool: powiedział, że podobnież ten silnik jest na tyle specyficzny i wymaga tak specjalistycznych urządzeń, że nawet nie wszystkie ASO w Warszawie mogłyby się tego podjąć... :shocked: Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale tak czy tak staję przed problemem.

W ASO taka wymiana (sama robocizna) to ok. 1200 zł. :no4:

Czy znacie w Warszawie, lub też jej okolicy jakiś warsztat z rozsądnymi cenami, który byście mogli z czystym sumieniem polecić i który faktycznie miał odczynienia z takim silnikiem (i niczego nie zepsuł :>)

Ostatecznie może wchodzić w grę lokalizacja w bliskich okolicach Radomia lub Starachowic.

Z góry dzięki za pomoc :dance:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem czy sobie z takim wynalazkiem poradzą :) ale opinie mają raczej dobrą (ja niebawem dodam swoją): MR Motors na Mineralnej 26 o ile sie nie myle (to inaczej tuningownia Rogala)

Na PW moge podać nr tel do mechanika, ale lepiej tam pojechać i pogadać, ostatnio maja problem z odebraniem telefonu.

Opublikowano

dodatkowo mogę polecić S.C. Filipkowski w Piastowie napewno będzie stosunkowo niedrogo i profesjonalnie, dane do zakładu znajdziesz w innym wątku

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam nadzieje, ze pytales Norbiego na spocie, ale pozwole sobie odgrzac kotleta.

Z pewnoscia Diagtronik w Jankach, Sportmile w Piasecznie - to punkty gdzie 2.7BiT nie sprawi im problemow.