Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Błąd 17958, spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pisałęm juz wcześniej, szukałęm na forum zagadnien z tym błędem niestey nei znalazlem rowiązania, otóż dzis rano auto straciłó moc, brak mu "kopa". Podłączyłęm go pod VAG'a i wyskoczył mi błąd 17958, co to możę być? co mam dalej zrobić?

pozdro

* stosuj proszę odpowiedni prefix ( prefix uzupełniony) [Musashi]

Opublikowano

blad zaworu doladowania N75

pekl jakis przewod podcisnienia, uszkodzony n75 lub czujnik cisnienia ew. uszkodzona turbinka,

Opublikowano
  • Autor

jak sprawdzićco co to może być z wymienionych przez Ciebie rzeczy ? dodam ze usunełem błąd i nie ma juz go teraz, nie pojawił się, ale Audi dalej zle chodzi :/

Jestem po tesach VAG'iem, zrobiłem to jak na tym filmiku http://www.planetsecurity.pl/filmy/Audi%20-%20Zrob%20to%20sam%20-%20obserwacja%20sztangi%20turbiny%20AFN%20i%20podobne.avi, czyli otwieranie kierowniczek i zamkyanie (on/off) i nie otwieraja sie :/ a wiec wzielm klucz podchaczylem, chodza luzno, nie bylo oporu. poruszanei nie pomogło.

Z kolega zdjelismy rurke ktora zassya powietrze i podnosi te kierowniczki, zakupilsmy 3 metry wezyka i zalozylismy go, wsiedlismy w auto koelga buzia zassał (podniosly sie przez to kierowniczki) a ja w gaz, no i Audik spowrotem miał moc.

I teraz moje pytanie, co jest odpowidzialen za to ze nie podnosza sie kierowniczki ? zawor N75 ? cos jeszcze ? jak sprawdzic ? porsze o odp. ! z gory dzieki pozdraiwm

Opublikowano

Sprawdź wszystkie wężyki od podciśnienia, idące od złącza na ścianie grodziowej(obok serwa) , akumulator podciśnienia który jest pod turbinka zaworek podmień od kolegi jak możesz. Tak w ogóle zdejmij węzyky ten co idzie z podciśnieniem i zobacz czy zasysa

Opublikowano

złe sterowanie podciśnieniem, czyli N75, to obstawiam

no mus to oblukać, śledź temat http://www.a4-klub.pl/smf/spoty_olsztynskie-t7607.435.html

trzeba się spotkać i popatrzeć, jeszcze raz podpiąć vaga :a4fan: :a4fan: :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

posprawdzalem wszytskie przwoody powymienialem wiekszosc :) odpalam Audika i na trase, rozaniec w dłoni :D wyjezdzam delikatnie i gaz :) audik znow jest jak szatan :) widocznie gdzie na ktorym kabelku byla dziura :) wsyztsko juz w porzadku dzieki chłopaki za pomoc!

poZDRo!