jaras99 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 W dniu 9.04.2022 o 22:45, marcin933 napisał: Kolego rezales coś w tym temacie? Bo mam taką samą sytuację jak ty i nie wiem czy przewody idą tylko w wiązce lusterka czy od samego słupka Nic nie podziałałem.
yocker Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Witam przeczyłałem cały past od początku do końca mam pytanie czy ktoś zmieniał zwykłe lusterko wsteczne na fotochrom w a4 b9 18 rok ? niby wszystko podobne a jednak inne ktoś coś może pomódz?
Tosiek b8 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego Mam pytanie odnośnie zamiany zwykłego lusterka wstecznego na fotochrom w Audi a4 b8 lift. Po zdjęciu lusterka okazało się że kostka jest na 3 piny a wiązka wchodzi w podsufitkę .
ZBYSZEK AUDI Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja czy udało sie poprawnie podłączyć lustro z b9 do b8 ? - u mnie po podłaczeniu nie ściemia się przy intensywnym świetle ... - jakiś pomysł ?
lukpie Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Dzien dobry. Pisze drugi raz tutaj bo potrzebuje konkretnych informacji a przegladam te watki juz dosc dlugo i niestety tego nie czaje. Ogolnie to bedzie mi to montowal gosciu ktory to ogarnia o czym jeszcze nie wie:) bo wie tylko o montazu apple cara. Chcialbym przyjechac do niego juz ze wszystkimi gratami. Co moge wymontowac to wymontuje a co bede musial kupic to kupie i was prosze wlasnie o napisanie co i jak. Tzn sprawa wyglada tak. Bede probowal odkupic swoje lusterko z samochodu rozbitego ktorego sie pozbylem i niestety moim bledem bylo nie zabranie tego lusterka ale nie moglem przewidziec jaki samochod kupie. Wiec sprawdzilem swoje logi z rozbitego samochodu i tam wychodzi na to ze sterownik byl taki jak nizej - czyli z literkami AG( Muskiel slusznie zauwazyl ze jest to sterownik o literce J ). Obslugiwal na pewno asystenta swiatel drogowych bo ich uzywalem. Lusterko fotochromatyczne z kamera tez bylo i chyba nawet boczne tez takie byly. Dzwonilem do pana ktory wzial ten samochod i lusterko wewnetrzne jest cale. Do sterownika zajrzy w poniedzialek. Co ogolnie powinienem zabrac z tamtego samochodu?lusterko z mocowaniem?getway? cos jeszcze? Gdybym chcial dolozyc przelozyc zewnetrze to cos powienienem zabierac wiecej? Bo samochod jest do sprzedania na czesci i o zgrozo bede teraz odkupywal swoje czesci gdybym wiedzial ze kupie samochod bez tego to bym to wymontowal przed sprzedaza.. Czy po zamontowaniu tego lusterka bedzie trzeba ciagnac kabel do bagaznika do komfortu?czy wystarczy to zrobic przy getway? bo cos tam czytalem ze jesli jest czujnik wilgotnosci to nie musze ciagnac tego kabla. Na dole jest zdjecie obecnego lusterka i mocowania i numeru. Adres 19: CAN Gateway (J533) Plik etykiet:. AKP\8T0-907-468.clb Oznaczenie elementu SW: 8T0 907 468 AG HW: 8T0 907 468 J Komponent: GW-BEM 6CAN H06 0121 Weryfikacja: HB901054 Numer seryjny: 5400H11A058116 Kodowanie: 00CF07 Kod serwisu: WSC 03471 002 1048576 VCID: 0603231FB12724BFF5-8052 Z gory dzieki za odpowiedzi. W dniu 28.08.2014 o 14:08, wrclaguna napisał(a): Przeciez jest wszystko opisane Schemat podłączenia lusterka FOTOCHROM wersja z wtyką 8 PIN : Pin 1 - +12V (ciągnięte z bezpieczników - na schemacie jest opisane który konkretnie bezpiecznik) Pin 2 - masa Pin 3 - sygnał włączonego wstecznego biegu (17-pinowa wtyka w module Komfortu, pin 14) [ewentualnie: Interfejs diagnostyczny magistrali danych (wtyczka 20-pinowa, pin 17) - potwierdzone] Pin 4 - sterownik drzwi kierowcy + sterownik drzwi pasażera (20-pinowe wtyki, pin 😎 - tylko dla wersji z fotochromatycznymi lusterkami zewnętrznymi Pin 5 - sterownik drzwi kierowcy + sterownik drzwi pasażera (20-pinowe wtyki, pin 17) - tylko dla wersji z fotochromatycznymi lusterkami zewnętrznymi Pin 6 - oświetlenie wnętrza (wtyczka 8-pinowa, pin 6) Pin 7 - Interfejs diagnostyczny magistrali danych (wtyczka 20-pinowa, pin 7) [odpowiada za czujnik wilgotności] Pin 8 - nie podłączony Czesc. Czy jestes w stanie odniesc sie do mojego postu?
Rekomendowane odpowiedzi