Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.5TDI V6 kręci i nic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje 2.5TDI V6 skrzynia 6 manual nie chce odpalic kiedy tylko wyswietla sie rezerwa, jak zatankuje auto wszytsko jest w porzadku i tak do momentu kiedy znowu zapali sie rezerwa, dodam ze wskaznik paliwo pokazuje dobrze.Wyglada to tak jak by auto odbieralo sygnal ze nie ma paliwa i odcinalo zaplon ,ale to tylko moja teoria.Prosze o pomoc forumowiczów byc moze ktos juz mial taki problem.Pozdrawiam.

Opublikowano

Na rezerwie się nie jezdzi w tym silniku zwłaszcza.

Bo potem koszta znacznie większe są.

Miom skromnym uczącym się dopiero forum zdaniem :) pompa ci siada.Tania nie jest.

Opublikowano

w baku jest elektryczna pompa paliwa ... moze tutaj jest przyczyna

to co ja bym zrobil to zaczal od zczytania bledow i odczytu ile komputer widzi paliwa

Opublikowano
  • Autor

Dzieki panowie za sugestie, jak podepne auto pod komputer to moze rozjasni mi to powage sytuacji.Ktos wie ile taka pompa kosztuje? o ile to faktycznie to. Pozdrawiam

Opublikowano

Jesli to pompa ta w zbiorniku a raczej tak jest to ona z calym koszem kosztuje lekko ponad 2tys,ja juz mam to za soba.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jesli to pompa ta w zbiorniku a raczej tak jest to ona z calym koszem kosztuje lekko ponad 2tys,ja juz mam to za soba.

ona działa dopiero od 3/4 zbiornika, jak bedzie pełno nie będzie potrzebna,

a swoja drogą, 2 tys?????

przecież tak dużo, nawet na forum jest rozbieranych na części 2.5??? napewno nie byłaby taka cena za używke z pewnego żródła,.

Opublikowano

w baku jest czujnik braku paliwa w 2.5 TDI jezeli on poda impuls,to ecu odetnie i silnik zgasnie.

Opublikowano
w baku jest czujnik braku paliwa w 2.5 TDI jezeli on poda impuls,to ecu odetnie i silnik zgasnie.

trzeba podpiac vaga jeżeli tak jest napewno pokaże usterkę

Opublikowano

pompke paliwowa z koszem ssacym kupisz w uzywce za ok 300-500

uwazaj kupujac gdyz jest bardzo duzo pomp (webasto i bez, quattro i nie, 1.9, 2.0, 2.5, 3.0 tdi)

najlepiej wyciagnac swoja, zrobic pare fotek aby kupic taka sama, sprawdzic przy okazji czujnik braku paliwa

a tak woogole to pytanie czy napewno wina pompy - aby to sprawdzic wystarczy albo sciagnac przewod na filtrze paliwa pod maska, albo pod kanape sciagnac siedzisko, odkrecic pokrywke, sciagnac przewod i stacyjka na fazy - i wszystko bedzie jasne czy podaje czy nie

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziekuje za pomoc :) jak tylko bede z tym dziala intensywniej dam znac co i jak.Pozdrawiam