HiRide Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Mechanik stwierdzil ze na wałku sa juz pierwsze slady wytarcia.Zdecydowalem sie na wymiane walka i szklanek.Pytanie jaki walek zakupic ??? Mechanik poleca mi walek Ruvile i takie same szklanki ale kute(czarne) Nadmienil tez cos o firmie AE ale nie znam w ogole takowej. Czy to dobry wybór ?
lukaszlsw Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ostatnio zagłębiłem się w ten temat, ruvile jest polecany, AE to to samo Co Federal, krążą opinie że te wałki idą na pierwszy montaż w fabryce, ale to nie jest to potwierdzone przez nikogo. Na forum polecany był również Kolbenschmidt. Szklanki tylko INA czarne.
HiRide Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wlasnie dzwonilem do Inter Cars Walek AE 580 zl* Szklanki kute 50 zl sztuka* Panewki walka 26 zl sztuka Ceny po znizkach. Z robocizna wyjdzie 1600 zl*
neoeinz Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 ja skyszalem ze tylko Kolbenschmidt lub ori nic innego. Szklanki natomiast ina ---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:21 ---------- Ja wałek juz mam (kolbenschmidta) i w maju prawdopodobnie wymiana. Co do wałka to maja go w auto partnerze, lub kolega dzik (elemenateur) ma go w dobrej cenie ! 1
lukaszlsw Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 przy okazji zmieniłbym oringi pompek sprawdził czy są wszystkie zaślepki dźwigienek i można nowy rozrząd wrzucić, jedna robota. Do wymiany jeszcze uszczelniacz wałka i zaopatrz się w klej taki jak do miski idzie bo trzeba przykleić dwa skrajne mocowania wałka aby nie ciekł olej potem, i uszczelka pod dekiel też nie zaszkodzi.
HiRide Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 dzieki za rady* Ja *niestety nie bede tego robil.Oddam auto do P.Daneckiego z Piekar Śl. Gosc zna sie na tych autach takze jestem spokojny. ps.zaslepki sa bo sprawdzalismy ostatnio*
Rekomendowane odpowiedzi