Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysyłki kurierskie za granicę !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Macie jakieś doświadczenia z wysyłką za granicę ? Z usług jakich pośredników /kurierów korzystacie ?

Ja na chwilę obecną wysyłam przez www.wysylajtaniej.pl i za paczkę o wymiarach 40x40x30 3-4 kg płacę 105 zł brutto do DE.

Patrzyłem na cennik EuroHermes i BPS i wg cennika wychodzi dużo taniej :kox: Macie jakieś doświadczenie z tymi pośrednikami ?

Opublikowano

Ja póki co paczki wysyłam zarówno krajowe jak i zagraniczne (póki co do Włoch i Czech) za pośrednictwem 4logis.pl , ale ceny pewnie mają takie jak wysylajtaniej.pl

W każdym razie zawsze dochodziły na czas i jeszcze nie miałam z nimi złych doświadczeń. O tych dwóch, o których piszesz niestety nie słyszałam.

Opublikowano
  • Autor

O BPS są jakieś opinie w sieci..ale jakoś ciężko mi zaufac.. Ceny mają niezłe bo na wstępnej kalkulacji wychodzi dużo korzystniej :naughty:

Opublikowano

Ragga, a ile paczek miesiącznie ślesz po polsce i w świat?

Z każdą firmą kurierską można podpisać umowę, która daje Ci zniżki na dany typ paczek itd.

Umowa zobowiązuje Cię do wysłana danej ilości paczek. Jeśli nie wyślesz, to poprostu zniżki znikają i tyle.

Takie ceny potrafią być naprawdę dobre w stosunku do standardowych.

Opublikowano
  • Autor

Paczek krajowych dużo, listów poleconych jeszcze więcej. Zagranicznych dosłownie kilka..ale patrząc na pośredników to różnica w cenie jest nawet po 40-50 zł na takiej samej paczce :facepalm:

Nie chce się wiązać z jedną firmą ponieważ u jednej dany gabaryt jest tańszy, a w drugiej droższy..i trzeba tak skakać w sumie tam gdzie lepsza oferta.

Przy moich wysyłkach jakbym podpisał umowę z obojętnie jakim kurierem to mam więcej niż przez pośrednika :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

paczka do rajchu 66zł 40x40x20 do 5kg stronka pack4you.pl, wg mnie genialna obsługa i jedna z tańszych bo sam szukałem najtańszej

pośrednik GLS, jak byłem w GLSie, chciałem podpisać umowę do 50paczek do UE to taką samą cenę dostałem, a tu bez umowy

Opublikowano

Ja czasami wysyłam paczkę z Niemiec do 5kg płacę 11euro, pytałem dziadka czy z Polski zabiera, ale nie. Jak wyślę w sobotę wieczorem to w środę jest. Też pośrednik, pewnie zawozi do Polski i stamtąd większa firma rozwozi.