Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drganie przy ruszaniu, przy skreconych kołach, po jeżdzie w korku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem z A4 jak sporo z nas tzn drganie przy ruszaniu, na skreconych kołach (u ne w lewo) uwodacznia sie to bardziej po jeździe w korkach, na forum jest dużo sugestii, od plecionki, gum silnika, po dwumas itp. Aby drganie nie było trzba ruszac z wieksza iloscią gazu ,a jest to meczące.

U siebie zaczne od wymiany gum zawieszenia silnika, niestey koszt ori 1 szt to 400pln. Grzebiąc w niecie wpadłem na oferte firmy regenerującej poduchy silnika, tzn wymienija je na poliuretanowe. Czy ktoś cos takiego już robił? Koszt jest znacznie niższy niż wymiana na ori, a poliuretan jest raczej wytrzymalszy i ma lepsze właściwości. CZekam na odpsiwedz firmy co do możliwości ceny i ewentualnych minusów takiej regeneracji.

--edit---

Koszt to 150pln i dlatego poszukuje uszkodznych poduszek ...

8E0 199 379F ( 8E0 199 379AG ) - guma silnika P

8E0 199 379D (8E0 199 379AF ) - guma silnika L

Opublikowano

jesli szarpie Ci w korkach na skreconych kolach to raczej tarcza sprzegla sie skonczyla....

u mnie tez mialem takie objawy po wymianie samego sprzegla bez dwumasu teraz tego nie ma

Opublikowano
  • Autor

Sprzęgło regenerowałem w Warszawie u Radzikowskiego z 10k temu... ale wszytko jest możliwe. Jeśli to nie gumy to też podejrzewam sprzęgło lub docisk . bo ma też czasmi taki objaw jak przy zmianie puszcze sprzegło to tak jak by bujneło, nie załapało, możliwe sprezyny w sprzegle, bo nie wiem czy je wymieniali.

Opublikowano

ja u siebie tez mam wrzucone sprzeglo od awx i nie mialem sprezynek w tarczy...

ile placiles za regeneracje ?? ja za nowe sprzeglo awx Luka placilem 420zl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

dokładnie nie pamietam, ale ze 150pln.

---------- Post dopisany 23-05-2012 at 12:59 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2012 at 15:43 ----------

Pomysł regeneracji poduszek upadł. Wadą tych poduszek nie jest uszkodznie gumy, czy wyciek oleju, we wszytkich 3 poduszkach z allegro i w mojej pęknieta była obudowa aluminiowa wokół śruby. :(

17052012305.jpg

Założyłem ori , a strona nie ma znaczenia, prawa ma tylko dodatkowa osłonę, chyba przed ciepłem z turbo.

PS

Niestey drgania nie ustały po wymiane poduszki.No to robie teraz sprzegło z dociskiem, ale tylko wymiana, żadna regeneracja nawet u najlpeszych.

Opublikowano

Ludzie kto to regeneruje sprzęgło ,pierwsze słyszę o takim zabiegu .

Opublikowano
  • Autor

błędy sie popełnia :), niby to tylko nabicie nowych okładzin. A robiłem to u Radzikowskiekiego, który robi i sportowe zestawy. Teraz bede szukał cos nowego LUKa lub SAchsa i co tam na rynku jest porządnego.

-- EDIT--

NIe wiem co to za cholerstwo, ale samo przestało, i to ok 1 mies. po wymianie gum silnika, teraz jest normalnie...