Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ubywający płyn chłodniczy, brak wycieków, brak spalin w zbiorniczku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dzisiaj u mechanika, i on twierdzi że wszystko jest ok, że po prostu jest za dużo płynu w układzie i dlatego wyrzuca, bo według niego jak jest 1-1,5 cm powyżej kreski max na mocno rozgrzanym aucie to ma prawo wyrzucić nadmiar korkiem. Mnie jednak ciekawi jedna rzecz a mianowicie odpowietrznik bo raczej coś takiego powinno być oczywiście poza korkiem w zbiorniczku?

Ps. płyn to koncentrat ori G12++ wymieszany z wodą w stosunku 1:1 także wszystko powinno być ok

---------- Post dopisany at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:53 ----------

byłem dzisiaj u mechanika, i on twierdzi że wszystko jest ok, że po prostu jest za dużo płynu w układzie i dlatego wyrzuca, bo według niego jak jest 1-1,5 cm powyżej kreski max na mocno rozgrzanym aucie to ma prawo wyrzucić nadmiar korkiem. Mnie jednak ciekawi jedna rzecz a mianowicie odpowietrznik bo raczej coś takiego powinno być oczywiście poza korkiem w zbiorniczku?

Ps. płyn to koncentrat ori G12++ wymieszany z wodą w stosunku 1:1 także wszystko powinno być ok

Opublikowano

masz dwa wezyki przy nagrzewnicy musisz jeden zsunac jest taki z dziurka to zssuwasz tak zeby dziurka sie odkryla i zobaczysz czy leci plyn czy powietrze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie problem został rozwiązany...

Po przeczytaniu postów postanowiłem sam zabrać się do roboty.

Więc wymieniłem na początku korek, nie pomogło.

Wymieniłem zbiorniczek jak sugerował jeden z mechaników, nie pomogło...

Wymieniłem termostat, nie pomogło...

W tym wypadku nie pozostało mi nic innego jak zostawić samochód u mechanika i okazało się że to uszczelka pod głowicą.

Przy okazji wymieniony został rozrząd oraz zostały przywrócone do prządku dwie ukręcone świece :)

Teraz płyn chłodniczy utrzymuje się na stałym poziomie :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. Przylacze sie do tematu. W ukladzie chlodzenia plyn zrobil sie z zielonego na brazowy czyli kakao. Plynu troche mi ubylo i wczoraj dolalem i sprawdzajac dzisiaj zobaczylem oto takie kwiatki. Uszczelka poszla? Jutro bede chcial pojechac do mechanika i sie dowiedziec. Moge spokojnie do niego dojechac czy lepiej holowanie?

Opublikowano

U mnie robił się syf do momentu wymiany chłodnicy. Po wymianie płyn nie dość, że idealnie czysty to jeszcze przestało go ubywać, bo sama chłodnica ciekła to raz, a dwa, że całkiem przypadkiem zauważyłem, że sączy się powolutku płyn przez górny jej króciec czego normalnie w ogóle nie widać, bo zaraz kapie na chłodnicę i odparowuje. Uszczelkę kupiłem za 2zł i od razu sucho.

Opublikowano

Koledzy u mnie podobnie... Coraz większe ilości płynu ubywają... Nigdzie wycieków ani nie przybywa oleju.... Osadu pod korkiem nie ma... Temperatura normalnie rośnie a czym więcej się wstawia tym więcej płynu ubywa... szczególnie na dłuższych trasach... Zauważyłem że podczas rozgrzewania silnika po wyłączeniu się ssania zaczyna dymić a prędzej tak nie robił... Co to może być koledzy? Proszę o pomoc