pablo_a4 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 witam. od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 1.9tdi 110km AFN. problem mam taki ze po odpaleniu silnika trzęsie mi cala buda , silnik chodzi dobrze obroty nie falują. drgania występują bez znaczenia czy zimny czy ciepły . trzęsienia są na biegu jałowym , gdy troszkę dodam gazu wszystko znika.trzęsienie nasila się gdy pa postoju wcisnę mocno pedał hamulca albo zaciągnę ręczny. trzęsie tak ze w podłokietniku wszystko lata . tłumik wpada pomiędzy 1600-1800 obrotów w dziwny rezonans ,takie nieprzyjemne buczenie. dodam ze poduszki były zerwane jedna od skrzyni a druga od silnika(PO UKOSIE) zostały zmieniane na oryginalne używane, czyli poduszki można wykluczyć .czekam na wasze uwagi i porady z nie cierpliwością bo te drgania mnie do szalu doprowadza i to buczenie .
Wihajster Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 eee,jaka plecionka mogłbys rozwinąc oco kaman ?a ty mógłbyś użyć opcji szukaj bylo wiele razy
gerlinski Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Proponuję zajechać jednak do tłumikarzy na oględziny.....obejrzą i powiedzą co nie tak))) plecionka na bank do wymiany,stwardniała i stąd wibracje.Ale te objawy wskazują że coś jeszcze może być nie tak.Pozdrawiam!
pablo_a4 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Opublikowano 8 Maja 2012 właśnie wczoraj odebrałem auto od mechaniora i wszystko gra;) psociła plecionka , nie wymienił jej ale dał druga kolo tłumika środkowego . teraz cisza i kultura jazdy jest bezcenna dzięki za porady pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi