norbert26 Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Witam klubowiczów! Po wymianie paska rozrządu i paska napędu pompy przy silniku 2.5 TDI (AKN) samochód po około dwóch minutach pracy nie chce się wkręcać więcej niż do około 2 000 obr/min. Przed wymianą takiego problemu nie było. Czy może to być sprawa źle wyregulowanej pompy czy czegoś innego ? Chcę wspomnieć że zaraz po uruchomieniu silnik pracuje bez zastrzeżeń, przez około dwie minuty.
norbert26 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Opublikowano 6 Maja 2008 Tak wymieniłem tylko te 2 paski bo reszta była bez zastrzeżeń.
Flyer Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Ja mysle, ze powinienes zaczac od zmiany mechanika oraz zastanowienia sie nad wymiana chociaz podstawowych elementow rozrzadu (to tak ironicznie - ale na powaznie).
TOM77 Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Popieram zamiana mechanika i jedna podstawowa zasada nie oszczędzaj na częściach do rozrządu, bo to tylko pozorna oszczędność :gwizdanie:.Na pierwszy rzut oka elementy mogą wydawać się ok, a za parę tys. mogą być problemy i to poważne
slaweq Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Szkoda, że nie poszukałes na Forum bo było kilka dobrych tematów o wymianie rozrzadu w tym silniku http://www.a4-klub.pl/smf/b5_25_wymiana_rozrzadu_czy_dobrze_mysleczy_to_wszystko-t1383.0.html
norbert26 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Opublikowano 6 Maja 2008 dziękuję za odpowiedźi na moje pytania jeśli chodzi o mechanika to z pewnością go zmienię i pozostałe elementy rozrządu, ale wciąż nie mam odpowiedzi na pytanie czy może to być źle wyregulowana pompa?
Flyer Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Nikt nie postawi Ci zadnej konkretnej diagnozy zdalnie...
spanky Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 dziękuję za odpowiedźi na moje pytania jeśli chodzi o mechanika to z pewnością go zmienię i pozostałe elementy rozrządu, ale wciąż nie mam odpowiedzi na pytanie czy może to być źle wyregulowana pompa? moze byc wszystko ....
kudalty66 Opublikowano 7 Maja 2008 Opublikowano 7 Maja 2008 kolego, moze byc naprawede wiele rzeczy poczawszy od kata wtrysku, potem przestawiony rozrzad na jednej z glowic wystarczy o jeden zabek a potem to juz sa jaja, niewiem dlaczego ktos ci polecil wymiane tylko paskow skoro tak wiele sie mowi o tym zeby wymieniac wszystko z termostatem i pompa wody wlacznie, bo potem jak cos sie posypie to trzeba ta sama robote robic od nowa i dochodza nowe koszta, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi