Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana zacisków na 312mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musze wymienic wszystkie tarcze i klocki w audi a4 b6 1.9tdi 130km

Chce zmienic zaciski + tarcze na 312mm przód z 288mm ori i mam pytania:

1. czy te zaciski beda pasowały z 2.5 tdi b6

http://allegro.pl/show_item.php?item=2250220031

2. wystarczy kupic te zaciski + tarcze 312 + klocki czy cos jeszcze bedzie potrzebne

3. na tył mogą zostac ori rozmiar tarcz

Opublikowano

Kup same jarzma zaciski są takie same. Do tego tarcze i klocki

Opublikowano

Dokładnie i do tego tarcze 312 klocki są te same :wink:

Opublikowano

Szukaj właśnie jarzm z nr 569. Potrzebujesz 2szt. Nie ma znaczenia która strona bo są symetryczne.

Opublikowano
  • Autor

jarzma kupione ale zeby nie zaczynac nowego wątku pytanie mam 245 na tyle i chce zmienic na 255 czy wystarczy rózniez zmienic jarzma

Opublikowano
czy wystarczy rózniez zmienic jarzma

no i tarcze

Opublikowano

Tak, wymieniasz jarzma i tarcze. Klocki i zaciski te same co 245. Też wymieniam akurat na 312 i 255. Przód założony, został tył.

Opublikowano
  • Autor

a jakie tarcze, klocki kupiłeś ?

---------- Post dopisany at 16:07 ---------- Poprzedni post napisany at 16:05 ----------

czy z audi a6 bedzie tył pasowac?

http://allegro.pl/jarzmo-jarzma-tyl-audi-a6-c5-24h-gorlice-i2259195694.html

a jesli nie to z jakich modeli

Opublikowano

Ja akurat kupiłem cały komplet od kolegi z forum z którym jeździmy na spoty z B6 BEXa 190 KM tarcze, klocki, jarzma. Tarcze i klocki ory. Takie same są w 3.0 benzynie z B6 i pewnie jeszcze w innych. Na pewno devastation Ci podpowie w jakich modelach i wersjach silnikowych występowały takie heble bo dobrze ogarnia temat.

Opublikowano

przeróbka w B6 z 288/245 mm na 312/255mm jest to działanie finansowo pozbawione sensu

lepiej odżałować monety i wrzucic 320mm na przód a potem 288 na tył

Opublikowano
  • Autor

no tak rozumiem ale koniecznie muszę wymienić wszystkie tarcze i klocki w audi ponieważ z przodu rant jest wielki a tył zeszklony mam do przeznaczenia 1tys lub niewiele ponad a mam przeprowadzkę i remont mieszkanie wiec to musi wystarczyć a bezssensu kompletnie byłoby zakładanie 288/245mm nowych tarcz i klocków wiec "mniejsze zlo" to 312/255 duzo taniej bo za jarzma dalem 200zl przód i licze na tył podobnie wiec 'devastation' jak bys mógł podzielic sie wiedzą gdzie jeszcze sa jarzma 255 tył w grupie vw myślę ze passat 2.5 TDI ? albo ten link z a6 c5 Bede bardzo wdzięczny

Opublikowano

zajrzyj do katalogu on-line TRW

Opublikowano
no tak rozumiem ale koniecznie muszę wymienić wszystkie tarcze i klocki w audi ponieważ z przodu rant jest wielki a tył zeszklony mam do przeznaczenia 1tys lub niewiele ponad a mam przeprowadzkę i remont mieszkanie wiec to musi wystarczyć a bezssensu kompletnie byłoby zakładanie 288/245mm nowych tarcz i klocków wiec "mniejsze zlo" to 312/255 duzo taniej bo za jarzma dalem 200zl przód i licze na tył podobnie wiec 'devastation' jak bys mógł podzielic sie wiedzą gdzie jeszcze sa jarzma 255 tył w grupie vw myślę ze passat 2.5 TDI ? albo ten link z a6 c5 Bede bardzo wdzięczny

Poszukaj w Inter Carsie. Ja tam kupowałem nowe TRW za 145zł 2szt. nr to BDA 559

Opublikowano

Jam mam pród nawiercane 312mm i tył 288mm od A4 3.0tdi i hamuje bardzo dobrze :wink: W większe nie ma sensu się pchać bo nie mieszczą się w 16" felgach :decayed:

Opublikowano

320mm wejdzie Ci pod 16" felgę ale nie pod każdą

Opublikowano
  • Autor

grzes1150 a z jakie firmy masz 312 nawiercane

Opublikowano

OZ-ty, podejrzewam

Opublikowano
320mm wejdzie Ci pod 16" felgę ale nie pod każdą

Zapomniałeś dodać też że nie może być odważników :polew: A tarcze mam ATM Mikoda GT :wink: - narazie dają radę za***iście :decayed: