Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odłączenie akumulatora - jakie problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o informacje co należy "ustawić" po wyłączeniu akumulatora?

Dzisiaj odłączyłem zasilanie komputera oczywiście przy odłączonym akumulatorze i pojawiło się kilka problemów.

Pierwszy z nich to świecąca kontrolka ESP. mam nadzieję, że zgaśnie przy pierwszej jeździe (no chyba, że trzeba zrobić jakiś trik jak np. w mercedesach czyli obrócić kierownicę w obie strony w celu zakodowania czujnika skrętu).

Drugi problem pojawił się przy próbie zamknięcia samochodu z pilota. Po prostu nie działał. Pokombinowałem z otwieraniem kluczykiem i zaczęło działać. Poczytałem i okazuje się, ze pilot po prostu należy zakodować poprzez otwarcie/zamknięcie kluczykiem przekręcenie zapłonu i ponowne otwarcie/zamknięcie kluczykiem.

kolejny problem to brak funkcji domykania i otwierania szyb - jest już na forum temat wyjaśniający to zjawisko. Podobnie z otwieraniem/zamykaniem szyb przyciskiem - pomimo dwu pozycyjnego przycisku szyby nie domykają/otwierają się całkowicie w drugiej pozycji.

W związku z tym zastanawiam się co jeszcze mogło się "rozkodować" przy odpinaniu akumulatora. Może jakieś pomysły?

Opublikowano

zazwyczaj radio zakodowuję się po odłączeniu aku

Opublikowano
  • Autor

No o radiu nie pisałem, bo to było dla mnie oczywiste. Pozostałe sprawy okazały się zaskoczeniem i całe szczęście, że istnieje proste wytłumaczenie tego stanu, ale chciałbym dowiedzieć się o wszystkich możliwych komplikacjach wynikłych z odłączenia akumulatora.

Opublikowano

u mnie po odłączeniu aku swieciła się kontrolka esp, która zgasła po krótkiej jeździe, no i radyjko pokazywało safe, reszta ok...

Opublikowano
  • Autor

U mnie na szczęście wszystko działa. Dzisiaj poustawiałem szyby, kluczyk i zniknął ESP. Mam nadzieję, że to wszystko co się "kasuje" po wypięciu aku.

No chyba, że o czymś jeszcze wiecie to czekam na podpowiedzi.

Opublikowano
znika domykanie szyb z pilota

u mnie domykanie wróciło następnego dnia, może musi się coś samo zaadaptować :wink:

---------- Post dopisany at 17:46 ---------- Poprzedni post napisany at 17:46 ----------

znika domykanie szyb z pilota

u mnie domykanie wróciło następnego dnia, może musi się coś samo zaadaptować :wink:

Opublikowano

wystarczy, że otworzysz szybę na max i przytrzymasz chwilkę przycisk oraz to samo przy zamykaniu i nie potrzeba następnego dnia oraz adoptowania :wink:

Opublikowano
  • Autor

Pisałem w pierwszym poście, że jest już o tym na forum. Trzeba otworzyć i zamknąć na maksa bez zatrzymywania wszystkie szyby i wszystko wraca do porządku.

Opublikowano

Concert rozladowal mi akumulator i tylko esp sie zaswiecilo,a balem sie o asb i wyrzucenie adaptacji,ale obeszlo sie bez klopotu