Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odczyt ciśnienia VAG-iem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój problem to przy kupnie samochodu klima cieniutko chłodziła.Gość z komisu zawiózł do serwisu klimy i stało się zimno.Do zimy bez problemu. To było dokładnie rok temu.W tym roku odpalam i to samo ,słabiutko chłodzi.Przypuszczam iż nieszczelność jakaś mikroskopijna i przez zimę wyparowało.

Chciałbym się spytać czy VAG-iem można zdiagnozować np.ciśnienie lub inne niedomagania.

Opublikowano

Możesz sprawdzić ciśnienie Vagiem .Wchodzisz w sterownik klimy później w bloki mierzone i tam będziesz miał.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki .

A może jeszcze które to bloki?

Będę wdzięczny

---------- Post dopisany at 08:57 ---------- Poprzedni post napisany at 08:57 ----------

No i pomierzyłem ciśnienie VAG-iem.

Pozwoliłem sobie wrzucić logi. Z 4 kolumny winika że, przy podłączeniu było 5bar. Przy starcie klimy rośnie nawet do 13 by spaść na 9 i tak trzymało.

Teraz nie wiem czy to dobrze czy źle.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3bd694c45ab61d73.html

---------- Post dopisany 06-05-2012 at 15:20 ---------- Poprzedni post napisany 05-05-2012 at 12:14 ----------

Nikt z forum tego nie robił VAG-iem.

Czy takie spadek ciśnienia to z powodu ubytku płynu czy co innego.

Opublikowano

Mam podobny problem, 7 BAR i rośnie do kilkunastu, po dodaniu gazu klima się wyłącza wentylator przestaje działać,

dziś jadę wymienić zawór rozprężny chyba tak to się nazywa, tez w klimie jestem słaby, umiejscowiony jest w rurce z lewej strony przy filtrze przeciwpyłkowym.

---------- Post dopisany at 11:08 ---------- Poprzedni post napisany at 11:08 ----------

Mam podobny problem, 7 BAR i rośnie do kilkunastu, po dodaniu gazu klima się wyłącza wentylator przestaje działać,

dziś jadę wymienić zawór rozprężny chyba tak to się nazywa, tez w klimie jestem słaby, umiejscowiony jest w rurce z lewej strony przy filtrze przeciwpyłkowym.

Opublikowano

Dołączę się do tematu, może ktoś napisać jak zbadać to ciśnienie i podać ewentualne "wzorcowe wartości ciśnień"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

"wiesgaj" masz uzupełniony czynnik w układzie? normalnie powinno być 10bar. Moment załanczanie i wzrostu do 13bar to nic strasznego, poprostu czynnik jeszcze wtedy nie schłodzony, ale jak już był schładzany to prawidłowo spadło do <10bar.

Wartość 7bar jest niską, jedź do porządnego warsztatu, obsługa z barwnikiem i szukanie nieszczelności

Opublikowano
"wiesgaj" masz uzupełniony czynnik w układzie? normalnie powinno być 10bar. Moment załanczanie i wzrostu do 13bar to nic strasznego, poprostu czynnik jeszcze wtedy nie schłodzony, ale jak już był schładzany to prawidłowo spadło do <10bar.

Wartość 7bar jest niską, jedź do porządnego warsztatu, obsługa z barwnikiem i szukanie nieszczelności

Wg. Elsy:

Ciśnienie w układzie środka chłodniczego (w bar ciśnienie bezwzględne)t Wskazanie = mniejsze niż 2,6 bar

– Za niskie ciśnienie w układzie środka chłodniczego (układ pusty).

– Uszkodzony czujnik wysokiego ciśnienia -G65-

l Ciśnienie obliczane jest przez jednostkę obsługi i wskazań sterownika układu Climatronic -J255- na podstawie wyświetlonego w polu wskazań „3“ współczynnika wypełnienia impulsu.

Wskazanie = 2,6 bar do 29 bar

– Ciśnienie w układzie środka chłodniczego w dopuszczalnym zakresie.

l Jeśli przy temperaturze otoczenia większej niż 20° C pokazywane jest ciśnienie niższe niż 4 bar, wartość pomiaru czujnika wysokiego ciśnienia -G65- jest nieprawidłowa lub w układzie znajduje się zbyt mała ilość środka chłodniczego

Wskazanie = powyżej 29 bar (również chwilowe)

– Za wysokie ciśnienie w układzie środka chłodniczego.

– Wysterowanie wentylatora(ów) chłodnicy -V7- nieprawidłowe

– Uszkodzony czujnik wysokiego ciśnienia -G65-

– Chłodnica i / lub skraplacz zabrudzone

– Usterka w układzie środka chłodniczego

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Klima nadal sprawuje się kiepsko.Lecz po kilkuset kilometrach jazdy na klimie i wyłączeniu, zaczęła pluć lodem.To co w końcu nawet mrozi.

I tu pytanie co się dzieję.