Befree4free Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Witam drogie forum po kilku dniach bezawaryjnej jazdy oraz kilku profilaktycznych napraw (Sprzęgieł-ko alternatora, termostat, Czujnik G62, świece, olej filtry, chłodnica) >> oraz ostatnia tzw regeneracja dekla wraz z separatorem oleju<< która w sumie wiele nie zdziałała doszedł mi o dzięki losie cieknący EGR, puszcza z uszczelnień o ile dobrze widziałem to z dwóch, zapewne z dziurek też wywala brudząc bąk silnika ( dolot ? ) w każdym bądź razie kilka pytań bo skoro to niby przypadłość AVF jest to czy żona może się bezpiecznie poruszać, do przyszłego piątku. Zaplanowałem wymianę EGR, ponad to kolega coś mówił o klapie gaszącej to element EGRu? Czy może jakiś odrębny pytanie wynikające z czystej niewiedzy. Oraz ostatnie pytanie dotyczące bezpieczeństwa jazdy, jedno auto mi się spaliło, duże jest ryzyko samozapłonu tego olejowatego nagaru, samochód samochodem ale co jeśli teraz nie będzie kierowcy Tira z gaśnicą w pobliżu? Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam.
damage Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 nic nie będzie się dziać.U mnie olej też pocieka sobie z EGR (zaślepiony) i nic mi się nie zapaliło,także Twoja żonka może spokojnie sobie śmigać autkiem.Niech tylko nie otwiera maski bo jeszcze sie pobrudzi )))
Befree4free Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 [/color]Znalazłem kilka wątków dot Separatora oleju, oil catch Tanka, oraz Egr-a... Niedawno imo regenerowałem turbo zastanawiam się czy da się coś z tym zrobić bo kupno i zmiana dekla nie musi pomóc a ciśnienie z skrzyni korbowej musi jakoś być odprowadzane... Tutaj wątek dot oil catch tanka bezpośrednio mocowanego na EGr :f http://a4-klub.pl/showthread.php?t=161287
Rekomendowane odpowiedzi