youngmenson Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Witam ! z tego wzgeędu iż moje opony maja już po 2-3 mm postanowiłem je wymienić i kolega mi przywiózł 4 opony bridgestone turanza no ladnie wyglądają tylko że wartości bieżników wyglądają następująco 7,3mm 7,4 mm i 3,9 mm i 4,2 mm i teraz pytano czy do quattro moge założyć opony z taką rozbieżnością do auta które ma napęd na 4 koła ??
michał69 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 wszystkie 4 sztuki powinny mieć podobną wysokość bieżnika
youngmenson Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 czyli te 3 mm rożnicy to za duzo ?
michał69 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 może się coś dziać a nie musi ale lepiej dmuchać na zimno
youngmenson Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 ok to nie będe ryzykował, a czy mogłbym zrobić tak że na przod dałbym inne opony i na tył inne chodzi mi np o firme czy model ale miałyby taki sam bieżnik ? moge zrobić takie połączenie w quattro ?
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Ja tak miałem przez 2 lata, na przodzie innej marki na tyle innej marki tylko parametry te same
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 W jeździe nie było, z tyłu miałem jeszcze runflaty założone, to mozna było czasem na mokrym przydriftować
foka_88 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 jak masz napęd na jedna os to możesz mieć dwa rodzaje opon ale quattro ciągnie wszystkie kola i tu rodzaj bieżnika powinien być ten sam
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 jak masz napęd na jedna os to możesz mieć dwa rodzaje opon ale quattro ciągnie wszystkie kola i tu rodzaj bieżnika powinien być ten sam to masz przykład na mnie ze nie:wink: oczywiscie jesłi ma sie mozliwosc to lepiej mieć 4 gumy takie same, ale majac mix nic sie nie dzieje, oby na osi było to samo założone, mozesz również mieć różne szerokosci felg na osiach tylko kwestia odpowiedniego doboru opony, by obwód procentowo nie przekraczał róznicy 3%
skrab Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Zakładaj będzie dobrze tylko tyle ze dwie się wcześnie skaczą ale to w niczym nie przeszkadza
youngmenson Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 no to juz nie wiem czy brać te 4 czy tylko 2 lepsze... ja teraz to spokojnie driftuje na moich tylko że to juz prawie slicki
foka_88 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 w bemce miałem oryginalne felgi od m3 i tam miałem więcej chyba nisz 3% a szerokość z tylu była większa o 2 cm
skrab Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Ja bym wziął 2 lepsze i dwie dokupił taki same koniec
youngmenson Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 dobra dzięki Panowie za podpowiedzi ide sie targować tylko o te 2 lepsze... no i moge wziąć albo 4 albo nic... więc będe się musiał jeszcze zastanowic co zrobić
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 z tym ze te po 4mm to już śmiecie nie opony:wink:
skrab Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 z tym ze te po 4mm to już śmiecie nie opony:wink: Dlatego kazałem zostawić dwie lepsze ---------- Post dopisany at 07:34 ---------- Poprzedni post napisany at 07:34 ---------- z tym ze te po 4mm to już śmiecie nie opony:wink: Dlatego kazałem zostawić dwie lepsze
Rekomendowane odpowiedzi