Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana filtra paliwowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do wymiany filtra paliwowego i mam pytanie odnośnie odpowietrzenia układu. czytałem, że w przypadku silników z turbiną jest to niezbędna czynność podczas wymiany tego elementu. Jednak za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać. Jeśli ktoś z was już miał z tym do czynienia proszę o wskazówki. Z góry dziękuje :)

Opublikowano

Filterek paliwa jest posd spodem tuż przed prawym tylnym wahaczem pod małą plastikową obudową. Wymiana jest bardzi prosta. Nic nie trzeba odpowietrzać :grin:

Było niedawno na forum jak ktoś nie mógł sobie poradzić ze szybkozłączkami i były foty co i jak :szukaj:

Opublikowano

Odpowietrzac to trzeba w TDI CR...

Opublikowano

dziękuję :) Postaram się wkleic wieczorem artykuł z literatury poświęconej a4 b6 odnośnie wymiany filtra (niestety po ang) i jest tam napisane ze w modelach benzynowych z turbina należy układ odpowietrzyc. Być może źle ja to zrozumiałem.. Pozdrawiam

---------- Post dopisany 08-05-2012 at 13:29 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2012 at 16:47 ----------

Zamieszczam artykuł o którym wspominałem, jest w nim wyraźnie mowa o odpowietrzeniu układu?

image.jpg

image.jpg

---------- Post dopisany 10-05-2012 at 12:34 ---------- Poprzedni post napisany 08-05-2012 at 13:29 ----------

Panowie i co o tym myślicie? Trzeba odpowietrzać czy tak jak koledzy wyżej napisali - nie.

---------- Post dopisany at 12:34 ---------- Poprzedni post napisany at 12:34 ----------

Panowie i co o tym myślicie? Trzeba odpowietrzać czy tak jak koledzy wyżej napisali - nie.