Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż czujnika deszczu i światła Coming Leaving Home w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:thumbup1:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć koledzy :)

Wymieniałem dzisiaj szybę po uderzeniu kamienia, i pomyślałem ostatnio żeby dorzucić sobie wszystkie bajery tj lusterko fotochrom, czujnik zmierzchu i deszczu i założyłem sobie szybę pod te wszystkie graty :banan:

Mam takie pytanko bonusowo dostałem lusterko z czujnikiem wilgotności powietrza i tutaj moje pytanie wiecie gdzie podciągnać przewód z pinu 7 z wtyki 8k0 971 833? I czy trzeba coś kodować żeby działał ten czujnik wilgotności? Właśnie się bawię w podłączanie czujnika i lusterka, przeciągam kable i szkoda by nie podłaczyć i tego czujnika skoro go mam :) Co jest potrzebne do działania tego czujnika?

Opublikowano
Cześć koledzy :)

Wymieniałem dzisiaj szybę po uderzeniu kamienia, i pomyślałem ostatnio żeby dorzucić sobie wszystkie bajery tj lusterko fotochrom, czujnik zmierzchu i deszczu i założyłem sobie szybę pod te wszystkie graty :banan:

Mam takie pytanko bonusowo dostałem lusterko z czujnikiem wilgotności powietrza i tutaj moje pytanie wiecie gdzie podciągnać przewód z pinu 7 z wtyki 8k0 971 833? I czy trzeba coś kodować żeby działał ten czujnik wilgotności? Właśnie się bawię w podłączanie czujnika i lusterka, przeciągam kable i szkoda by nie podłaczyć i tego czujnika skoro go mam :) Co jest potrzebne do działania tego czujnika?

poczytaj sobie ten temat http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/asystent-swiatel-drogowych-high-beam-assist-236568/ tam jest rozpisana wtyka 8k0 971 833 WRC ładnie wszystko opisał

Wtyka 8 PIN :

PIN 1 ---> zasilanie do bezpiecznika 12V

PIN 2 ---> masa (łapiesz byle gdzie)

PIN 3 ---> CAN HIGH do GATEWAY wtyka 20 PIN / PIN 17

PIN 6 ---> do 8 PIN lampki wnetrza

PIN 7 ---> do KOMFORTU wtyka 32 C / PIN 32 (czujnik wilgotnosci powietrza tylko przy klimatroniku KOMFORT)

PIN 8 ---> CAN LOW do GATEWAY wtyka 20 PIN / PIN 7

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szybkie pytanie ...

Czy przy dołożeniu czujnika deszczu, konieczne jest też zmiana przełącznika od wycieraczek? :eusathink:

W niektórych modelach jest dodatkowa pozycja "AUTO"

Aaaa jeszcze ... ma może ktoś kod czujnika deszczu w wyposażeniu?

Opublikowano

Koledzy mam pytanie bo juz od paru dni nie moge sobie poradzić z tym czujnikiem a mianowicie: za każdym razem wywala mi błąd na desce ze czujnik jest uszkodzony założyłem drugi dalej to samo ten sam błąd gdzie moge jeszcze szukać przyczyny? Zaznaczam ze szybę miałem wymieniana. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy czy jest mi to któryś z was wstanie zamontować,chodzi o czajnik świateł i deszczu posiadam audi b8 z 2013 r.dzieki

Opublikowano
  • Autor
Koledzy czy jest mi to któryś z was wstanie zamontować,chodzi o czajnik świateł i deszczu posiadam audi b8 z 2013 r.dzieki

Czujnik jest inny niz po lifcie :wink: a skad jesteś ?

Opublikowano

Mieszkam w norwegi , Możesz podać tel. na PW

Opublikowano

A jaki koszt robocizny

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc, jestem po montażu czujnika deszczu i zmierzchu, przełącznik świateł wymieniony i zaczęły dziać się jakieś cuda :-/ po zakodowaniu sterownika pojawia mi się błąd przełącznika świateł, światła się od razu zapalają mimo że przełącznik jest w pozycji off, wycieraczki nie reagują.

Po odłączeniu czujnika przełącznik działa, w sensie ze można światła wyłączyć, wycieraczki tez działają, ale na fisie wyświetla błąd czujnika zmierzchu :-/ i nie wiem jak to ugrysc, pomoże ktoś?

Dodam że przełącznik mam o numerach: 8k0 941 531 AS , stary był z końcówka F, światła bixenon

Opublikowano

Numery błędów: 02071 - local databus, 03280 - switch position of light-switch knob.

Kodowanie:

26 00 10 91 40 34 BF 25 06 00 00 03 00 00 1D 0D 43 9C 07 08 00 01 01 01 00 00 00

Opublikowano

Dzieki, okazało się ze wtyka w czujniku była felerno... Teraz juz wsio działo, jeszcze raz dzieki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, mam problem z dołożeniem czujnika zmierzchu/deszczu. Ogarnąłem instalacje, podpiąłem przełącznik, czujnik wpiąłem się w 2 pin na wtyce. Na wtyczce do czujnika mam na pin.1 12V, na 2 jest masa a na 3 ja zmierze z masą mam 9V (nie wiem czy tak powinno być) Zakodowałem dokładnie tak jak Darecy w pierwszym poście (nawet mam to same MCE) wywaliłobłędy jak niżej.

01771 - Control Module for Headlight Range (J431)
004 - No Signal/Communication

01520 - Rain and Light Recognition Sensor (G397)
004 - No Signal/Communication

01520 - Rain and Light Recognition Sensor (G397)
008 - Implausible Signal

Jak dla mnie opcje które zostały to uwalony czujnik albo problem z żelkiem do czujnika. Żelek po przyklejeniu nie dolegał dokładnie do szyby tylko powstała jakby poduszka powietrzna i wygląda jakby w środku żelek miał mniejsza grubość i przez to nie kleił sie całą powierzchnią.

Szyba jest dostosowana do czujnika.

Czy czujnik jest bardzo wrazliwy na uderzenia? Spadł przy montażu i poobijał się po plastikach.

Podpowiecie coś... :facepalm:

Edytowane przez edraven

Opublikowano
  • Autor

ewidentny bład czujnika, jaki numer masz ? kodowanie poprawnie zrobione ?